facebook

Актуално

vectorworks_678x410_crop_478b24840a
08.02.2017 15:20
Актуално в НБУ

Конкурс за стипендия Vectorworks Design Scholarship

Програмата е отворена за кандидатстване до 15 юли 2017 г. и предлага възможност на студенти от специалности свързани със софтуерен дизайн в цял свят да спечелят до 10 000 долара

Американската компания за разработка на софтуер за CAD/BIM проектиране Vectorworks, Inc. организира за трета поредна година конкурс за стипендия като част от стратегията си за подпомагане на млади дизайнери. Програмата е отворена за студенти или наскоро завършили архитекти, ландшафтни проектанти и дизайнери от развлекателната индустрия, а голямата награда е 10 000 долара. Всички желаещи да се включат във Vectorworks Design Scholarship могат да кандидатстват до 15 юли 2017 г.

„Високо ценим креативността, труда и опита на младото поколение дизайнери, каза Алис Лоуи, маркетинг директор на Vectorworks, Inc. - Преди три години започнахме да организираме конкурса за стипендия, с цел да помогнем на младите проектанти да реализират своя потенциал като ги подкрепим в академичното им развитие.“

Инициативата Vectorworks Design Scholarship е насочена към студенти, записани в акредитирана специалност свързана със софтуерен дизайн или наскоро завършили (през 2015-та или 2016-та учебна година). За да се включат в конкурса, желаещите трябва да предадат един или няколко проекта по техен избор и да отговорят на три кратки въпроса. Проектите могат да бъдат както индивидуални, така и групови. Всички получени кандидатури ще бъдат разгледани и оценени от жури от специалисти с опит в работата с CAD и BIM. Сред основните критерии са цялостният изглед на проекта, оригиналност на решенията, ефективното използване на компютърни технологии и визуалното представяне на идейната концепция. Победителите ще бъдат обявени на 18 август 2017 г.

Самият конкурс е разделен на два етапа. Всички победители от първия етап ще получат парична награда от 3 000 долара и възможност да продължат напред и да се състезават за голямата награда „Richard Diehl“. Победителят от втория етап ще получи допълнителни 7 000 долара. Освен финансовата подкрепа, победителите и в двата етапа, както и техните университети, ще получат безплатен Vectorworks лиценз и специално обучение за работа с него.

Стипендиите са целеви и следва да бъдат изразходвани за университетски такси, общежитие, учебници, обучение в чужбина, участие на конференции и др.

През 2015 г. във Vectorworks Design Scholarship се включиха над 2 000 проекта и бяха раздадени 15 стипендии на студенти от Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Канада, Китай, Нидерландия, САЩ, Хонконг и Швейцария. Benno Schmitz от Университета за приложни науки Бойт, Берлин, спечели голямата награда „Richard Diehl“ за своя проект – Музей за съвременно изкуство в Бон.

През 2014 година имаше 15 финалисти от осем различни държави, а Diego Bermudez, студент по ландшафтна архитектура от Университета в Пенсилвания, получи голямата награда. Към настоящия момент от Vectorworks, Inc. са раздали над 90 000 долара в стипендии.

Повече информация за конкурса и условия за участие ще откриете тук.