facebook

Актуално

konstantin-i-elena_678x410_crop_478b24840a
20.01.2017 11:49
Актуално в НБУ

Нов прием по стипендиантска програма „Изкуства“

Стипендиантска програма в подкрепа на студентски арт проекти

Два нови арт проекта на студенти ще подкрепи през 2017 година Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ чрез стипендиантската си програма „Изкуства“. До 19 март 2017 г. желаещите могат да участват в кампанията за набиране на проектни предложения и да представят пред Фондацията творческите си идеи, които биха искали да осъществят пред публика. А това могат да бъдат проекти за самостоятелни изложби в сферата на изящните или визуалните изкуства, театрални спектакли, музикално-сценични или танцови постановки, концерти, идеи в областта на киното или анимацията, сценографията, модата или дизайна. Студентите могат да представят повече от един проект.

Програма „Изкуства“ е за бакалаври или магистри, изучаващи изкуства в акредитираните висши учебни заведения в България. Няма ограничения за формата, по която се провежда обучението им. Тя може да бъде редовна, задочна или дистанционна. Двамата кандидати, чиито проекти спечелят финансиране, ще имат на разположение една година, за да ги реализират. Всяка от стипендиите е на стойност 3 000 лв, а програмата се осъществява с финансовата подкрепа на „Куадрант Бевъриджис“ АД – официалният за България бутилировач на продуктите на PepsiCo (Pepsi, Mirinda, 7UP, Evervess, Gatorade) и един от най-продаваните сокове в България PRISUN. С оглед една от основните мисии на Фондацията – да подпомага образованието на студенти в неравностойно положение, новата сесия на програма „Изкуства“ е отворена и за студенти израснали под институционална грижа, сираци, полусираци, студенти с ТЕЛК или с ниски доходи.

Стипендиантска програма „Изкуства“ на Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ е учредена през 2015 година и с нейна подкрепа вече са осъществени два проекта на студенти от НАТФИЗ и НХА – пантомимен спектакъл и изложба-живопис. Целта на програмата е да стимулира творчеството и креативността на младите артисти, да ги мотивира да бъдат активни и идейни в това, което искат да направят, да им даде възможност да осъществят свои проекти още в началото на творческата си кариера.

Информация за условия, формуляри за кандидатстване и контакти ще откриете на тук.

 

 

Прикачени файлове