facebook

Събития

like-us_678x410_crop_478b24840a
16.05.2017 12:00
Събития

Дискусия и игра на тема „Кои са допирните ни точки“

Вътрешен двор на НБУ и Студентски център

Организатори:
департамент „Политически науки“
гл. ас. д-р Любомир Стефанов
студенти от програмите на департаменти „Политически науки“, „Масови комуникации“ и „Психология“ (#LIKE US)

Водещ:
гл. ас. д-р Любомир Стефанов

Модератор:
Руслан Трад и представители на Български младежки Червен кръст

Участници:
екип от студенти на НБУ с академичен ръководител гл. ас. д-р Евелина Христова в рамките на курс NPRN704 Тактики за връзки с обществеността

В практическата си част проектът, разработен от екип студенти от НБУ, е насочен към увеличаване на осведомеността на широката публика относно проблемите на бежанците в България, както и срещу езика на омразата и екстремизма. За целта студентите планират провеждането на две събития и една анкета (изследване), която да бъде разпратена по електронна поща до студенти на Университета.

Това събитие е насочено към срещата на студенти с хора, които работят на практика с бежанците в България.

Чрез „LikeUs Event“ на тема „Кои са допирните ни точки“ двете страни (студенти и гости) ще имат възможността да обменят идеи и мнения, да се снимат с логото на екипа на капманията #LikeUs и да участват в игри, организирани от екипа. Целта е по този начин да се демонстрират приликите между българските граждани и бежанците, преди всичко като човешки същества, вместо наложеното като норма преекспониране на различията. За тази цел са поканени експертите Руслан Трад и представители на Български младежки Червен кръст.

Руслан Трад е журналист и блогър от българо-сирийски произход. Завършил е Националната гимназия за древни езици и култури. Интересува се от философия, история, политика, особено от Близкия изток и Арабския свят. Той е председател на Форума за арабска култура, член е на Асоциацията на европейските журналисти, носител е на наградата „Активист на годината“ на БХК, съосновател е на журнала за военни конфликти De Re Military. От друга страна, Български младежки Червен кръст е организация с дългогодишна и позната практика, ориентирана към подпомагане при хуманитарни и психосоциални проблеми посредством доброволци от цялата страна.

За повече информация моля проверете тук:

https://www.facebook.com/LikeUs2017/

http://likeus.eu/