facebook

Събития

nauka-i-obrazovanie-za-inteligenten-rastezh_678x410_crop_478b24840a
12.05.2017 11:30
Събития

Финансови инструменти за реализиране на политиките на Европейския съюз - „ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ - предизвикателства, възможности, оценка на въздействието“

Цикъл от тематични семинари 

Корпус 1, зала 411

Организатор:
департамент „Право“

Лектор:
д-р Димитър Ничев

Модератори:
гл. ас. д-р Деница Топчийска,
ас. д-р Гинка Симеонова

Участници:
проф. д-р Благой Видин, проф. д-р Екатерина Михайлова, проф. Александър Воденичаров, гл. ас. д-р Деница Топчийска, ас. д-р Гинка Симеонова и други преподаватели и студенти от НБУ

Покани за участие ще бъдат изпратени и до другите юридически факултети в университетите в България, а също и до публичните институции, ангажирани в управлението и контрола на европейските структурни и инвестиционни фондове.

Програмният период 2014-2020 въвежда нови правила за финансово управление на европейските структурни и инвестиционни фондове, като инструменти за реализиране на политиките на ЕС. Поради тази причина, настоящият проект (цикъл от семинари) цели да задълбочи анализа на действащото законодателство в съответната област, да бъдат обсъдени проблемите в практиката на публичните институции, да се разгледа практиката на националните съдилища, в т. ч. и на Съда на ЕС. Проектът се стреми към съчетаване на научен и практически опит, за да се създадат предпоставки за постигане на по-добър синхрон при решаване на поставени задачи и постигане на конкретни резултати в изследваната област.

Семинарите ще дадат възможност за диалог между преподаватели и студенти от НБУ и други университети, както и представители на публичните институции и съдилищата, ангажирани в тази сфера.

В резултат на проекта ще стартира междуинституционален диалог, който ще открои НБУ сред другите висши училища в България.


Димитър Ничев- Министерство на образованието и науката

Началник на сектор „Техническа верификация“
Главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми“
Министерство на образованието и науката


Образование
Образователно-квалификационна степен „магистър“ по Славистика, Карлов университет – Прага
Образователно-квалификационна степен „магистър“ по Бизнес администрация,Технологичен университет Рочестър – Ню Йорк, Образователно-квалификационна степен „доктор“ по Теория и история на културата.
Участник в множество семинари, реализирани от Европейска комисия, Световна банка, Европейски център за обучение в Париж, Европейски институт по публична администрация, Институт по публична администрация и европейска интеграция и др.