facebook

Събития

night1_678x410_crop_478b24840a night2_678x410_crop_478b24840a night3_678x410_crop_478b24840a night4_678x410_crop_478b24840a
20.05.2017 18:00
Събития

Изложба и бързи рисунки пред публика „Визуални изкуства в Нощта на галериите“

Къщата на гражданските организации и A hub, София, ул. „Христо Белчев“ 3

Организатор:
департамент „Изящни изкуства“

Куратор:
Станимир Божилов

Автор на плаката:
Снежина Николова

Участници:
студенти от департамент „Изящни изкуства“


„Арена на таланта“ е инициатива на Къщата на гражданските организации и A hub- първото пространство за социални иновации в България. Събитието е част от тазгодишната Европейска нощ на музеите, в която изкуства и музика ще завладеят това атрактивно място в центъра на София. В пространствата на Хъба ще бъде създадена артистична ъндърграунд атмосфера, за която освен студенски творби в областите рисунка, живопис, стенопис, пластика, графика, мозайка, витраж, керамика и инсталация ще допринесат и декори, осигурени от Ню Бояна - филмово студио.

В едно от помещенията мултимедийно ще се представят на екран мащабни студентски произведения, които не могат да бъдат експонирани на място. Сред тях са модулните стенни проекти „Любов и омраза“ и „Дух и материя“, които ще бъдат представени и с отделни миниинсталации с RGB LED осветление. В най-голямото помещение на A hub под звуците на музика някои от най-добрите рисувачи от магистърски програми „Живопис“, „Артистични практики в архитектурна среда“, „Плакат и комуникативен дизайн“, бакалавърски програми „Пластични изкуства“, „Анимационно кино“, „Интериорен дизайн“, „Изкуствознание и артмениджмънт“, „Графичен дизайн“, майнър програма „Живопис и стенопис“ и др. ще рисуват по натура бързи скици на човешка фигура. Ще има възможност и желаещи млади таланти от публиката да се включат в интерактивния творчески процес.

Кураторският проект на Станимир Божилов „Визуални изкуства в Нощта на галериите“ е една възможност да се популяризират програмите по изкуства в НБУ и в частност бакалавърска програма „Пластични изкуства“ с новото ѝ име „Визуални изкуства“.

Изложбата и вечерният акт се осъществяват с подкрепата на Факултета за базово образование и са част от една различна и атрактивна форма на кандидатстудентската кампания.