Актуално

falyer-snimka_678x410_crop_478b24840a
06.03.2017 13:10
Актуално в НБУ

Фотоконкурс за младежи праща победителя в Брюксел

Как изглежда Европа през обектива на българите на възраст от 16 до 29 години?

Погледът на младите ще можем да видим скоро всички благодарение на онлайн фотоконкурса „Това е моята Европа”. Съревнованието в снимки се провежда на територията на цяла България от 13 февруари до 16 април 2017 г.


Авторът на най-добрия фотос ще пътува до Брюксел и ще посети централата на Европейския парламент.
Подгласниците на победителя също няма да са разочаровани – тях ги очакват курс по професионална фотография и фотоапарати.


Компетентно жури и вашите харесвания във „Фейсбук“ ще определят 32 снимки, които ще оформят фото-изложбата  „Това е моята Европа”.  Експозицията от подбраните фотоси ще може да се види от 2 до 16 май 2017 г. в столичната Градска градина пред Народния театър.


Младите любители фотографи могат да изпращат свои снимки на имейл адрес: photo@europeandi.bg. Снимките трябва да са следните направления:  природни и/или исторически забележителности; kултура и изкуство; спорт и развлечения;  средата, в която уча, работя и живея или улична (Street) фотография. Изпратените фотографии трябва да са във формат jpg/jpeg, да имат минимална резолюция 3000x4500 pix на 200 dpi и препоръчителна максимална резолюция  4700x7000 pix на 300 dpi. Задължително е снимките да са авторски, да не са участвали в предишни конкурси и да не са печелили други награди.


С официалните правила за участие в конкурса можете да се запознаете на на https://www.facebook.com/europeandi.bg/ или на www.europeandi.bg

 

Всеки, който отговаря на условията и иска да участва в снимковата надпревара „Това е моята Европа”, трябва да попълни онлайн формуляр за регистрация на интернет адрес www.europeandi.bg и да декларира, че приема реда и условията за участие в конкурса. Участниците трябва да посочат името си, валиден имейл адрес, населено място и възраст. Всяка снимка трябва да е придружена с кратко описание на кирилица – към коя подтема се отнася, къде и кога е заснета и т.н., както и с малко информация за нейния автор.

 

  Фотоконкурсът се организира от Българското училище за политика “Димитър Паница” като част от проекта „Европа и аз“, който се осъществява с подкрепата на Европейския парламент. Целта му е да провокира интереса и ангажираността на младите българи към работата на Европейския парламент и възможностите за тяхното развитие в рамките на Европейския съюз.


В рамките на проекта ще се проведе и дискусионен форум на тема: „Ще гласувам ли на следващите евроизбори и защо?”.