facebook

Актуално

plamen-cvetkov_678x410_crop_478b24840a
07.06.2019 16:23
Актуално в НБУ

Конкурс за есета на докторанти и постдокторанти в памет на проф. дин Пламен С. Цветков на тема: ВЯРА – НАУКА – АВТОРИТЕТ

Под патронажа на Ректора на НБУ - проф. д-р Пламен Бочков

Организатор:
УПИЗ „Проф. Пламен С. Цветков“ към департамент „История“

Вярата и науката не са несъвместими. Огромни пробиви в модерната наука са правени и от духовни лица, или от вярващи учени. Вярата, и науката има като крайна цел постигането, по свой начин, на истината. Вярата постулира етични принципи валидни както за всекидневния живот, така и за научните изследвания.

С оглед на значимостта на отношението вяра – наука – авторитет, УПИЗ „Проф. дин Пламен Цветков“ предлага на докторанти и постдокторанти да представят свои виждания и размишления в конкурс за есета посветен на паметта на своя патрон, който беше не само голям учен, но и дълбоко вярващ човек.

Срокът за представяне на есетата (в размер от 10-15 страници) е 30 октомври 2019 г.

Есетата следва да бъдат изпратени на адрес: rzaimova@abv.bggenov@nbu.bgmmetodiev@nbu.bg.

Наградите за класираните участници ще бъдат съответно: 500, 300 и 200 лв., и ще потърси възможност за публикация на есетата в издания на НБУ и в престижни тематични списания.

Класирането и връчването на наградите и сертификатите ще стане на 15 ноември 2019 г., в зала 214 I „Проф. дин Пламен Цветков“.