facebook

Актуално

imagine-tomorrow1_678x410_crop_478b24840a
27.05.2019 16:20
Събития

Национален конкурс „Представям си утре…“

Организатор:
Фондация „Добрите дела Волонтайм“

Отговорник:
гл. ас. д-р Десислава Данкова - НБУ

„Представям си утре…“ е тема на есе, по която учащи в университети от цялата страна да пишат. Целта е да се даде възможност на студентите да използват силата на словото и да предадат посланието си към повече хора от обществото, които да ги последват и станат техни съмишленици. Идеята е участниците в конкурса да използват грамотно българското слово, чрез което да представят своята визия за „утрешния ден…“, колкото и абстрактна да е тя. Представата на студентите за бъдещето като причина и предпоставка за действие за постигане на целите утре. Да обрисуват словесно своята представа за стремежите и ценностите, които ще властват в бита ни. Да изградят своеобразна прогноза за състоянието на обществото. Да усетим пулса на поколението, което ще ни води…

УСЛОВИЯ за участие:
Участниците да са настоящи студенти (степени: бакалавърска или магистърска). Всеки може да участва само с една литературна творба в рамките на конкурса. Есето трябва да е до 4000 символа в Word документ с шрифт - Times New Roman, размер 12. Творбата да има заглавие и да бъде стилово оформена. Творбата да е оригинална (да не е заимствана и да не е била част от друг конкурс). Ако са използвани някакви източници, то те да се посочат на отделна страница, която НЕ влиза в посочения брой символи. Заедно с литературната творба да се приложи и тематична картинка 800x312 pixels, за която авторът на есето притежава нужните права за споделяне. Всеки участник следва да приложи и попълнена „Формата за съгласие“ към мейла, който изпраща за участие в конкурса. Тук ще откриете нужните документи. Творбата и придружаващите я документи (картинка и „Форма за съгласие“) да бъдат изпратени до 10.05.2019 г. (включително) на е-поща: foundation@volontime.com.

Получените есета, които отговарят на условията на конкурса, ще бъдат публикувани на www.volontime.com/articles . Под всяко есе (публикувано на www.volontime.com/articles ) има бутон за харесване, от където творбата може да получи одобрение. Есето, събрало най-много гласове до 23.05.2019г., ще получи една от наградите, а именно – за най-много харесвания от потребителите в социалната мрежа за добри дела – Volontime.

СРОК за провеждане на конкурса:
От 01.03.2019г. до 10.05.2019г. - приемане на творбите и придружаващите ги документи, изпратени от студентите на е-поща foundation@volontime.com.

От 11.05.2019 г. до 23.05.2019 г. - проверка и оценяване от журито.

ЖУРИ:
Здравка Евтимова – автор на романи, кратки разкази, публикувани в 23 страни от света, лауреат на множество национални и международни литературни награди, представител на най-новата българска литература. Работи като преводач от английски, френски и немски език;
Татяна Явашева – журналист, редактор в сп. Икономика. Автор е на три поетични книги и е носител на награди за поезия. Член е на Съюза на българските журналисти;
Антонио Гинев – преподавател по БЕЛ с над 20-годишен опит, автор е на учебници по литература, участвал е в комисията по оценяване на изпитни работи на студенти.


ПАРТНЬОРИ:
ОФ „Пловдив 2019“ , Учебен център Респект

НАГРАДИ:
Ще бъдат наградени най-хубавите творби. Три от тях ще са избрани от журито, а една награда ще получи творбата с най-много харесвания на www.volontime.com/articles от фондация „Добрите дела Волонтайм“ . Наградите ще бъдат на стойност: 300 лв., 200 лв., 100 лв. , съответно за първо, второ и трето място, а за творбата, която има най-много харесвания на платформата, ще е на стойност 200 лв.

Авторите на отличените творби ще бъдат обявени от организаторите на 24.05.2019 г. по е-пощите, от които участниците изпратят своите творби, както и в социалните мрежи от страниците на организатора - фондация „Добрите дела Волонтайм“.

КОНТАКТ с екипа на фондация „Добрите дела Волонтайм“:
Габриела Пресолска и Биляна Грозева
тел. номера: +359 883 452 088 / +359 898 439 620; е-поща - foundation@volontime.com

Прикачени файлове