facebook

Актуално

fr01_678x410_crop_478b24840a fr02_678x410_crop_478b24840a
12.03.2019 13:14
Актуално в НБУ

Преподавателки и изследователки от Нов български университет присъстваха на обяд в Посолството на Република Франция по случай Международния ден на жената и Месеца на франкофонията

Д-р Радосвета Кръстанова, ръководител на Франкофонския център за академични постижения в НБУ, проф. д-р Анна Кръстева, политолог и съосновател на франкофонската бакалавърска програма по политически науки в НБУ и гл. ас. д-р Цветелина Маринова, преподавател в депратамент „Икономика“ – членове на Консултативния съвет на Франкофонския център в НБУ, бяха сред почетните гости на Н. Пр. Ерик Льобедел, посланик на Франция в България, по повод Междунаордния ден на жената – 8 март и Месеца на франкофонията в България.

Сред поканените бяха представителки на академичните среди и държавните институции, както и проф. Бернар Серкилини, лингвист, бивш ректор на Университетската агенция на Франкофонията (2007-2015) и автор на книгата „Le Ministre est enceinte ou la grande querelle de la féminisation des noms“ („Министърът е бременна или голямата кавга за феминизирането на имената“), който изнесе лекция върху феминизирането на имената на професиите във френския език.

Поканата е признание за мащабната и разнообразна дейност, която Франкофонският център в НБУ развива през последните две години, както и за неговия еманципиран женски екип.