Събития

freedom_678x410_crop_478b24840a
18.12.2019 19:30
Събития

30 години по-късно: За свободата - вчера, днес и завинаги

Университетски театър

Организатор:
департамент „История“

Заповядайте в сряда вечер на 18.11.2019 на сцената на Театър НБУ, тридесет години след легендарния митинг на площад „Св. Александър Невски“, за една среща с музиката, духа и смисъла на това да бъдеш свободен. На сцената ще прозвучат изпълнения на най-големите песни за свободата от последните петдесет години на Нина Симон, Джордж Майкъл, Стинг, Крис Кристофърсън, Роджър Уотърс, а свои авторски композиции ще изпълнят Магистри и Delta Roosters.

Специално за публиката ще бъдат представени и непознати страници от личните архиви на Милчо Левиев и Атанас Славов, свързани с духа на случващото се в онази късна есен на 1989 г.

Специална сценография пък ще ни отведе измежду стените, които стоят между човека от свободата и на нейния фон, сборна формация, събрана специално за този концерт, ще изпълни песни от албума The Wall на Pink Floyd.

Заедно в една вечер на купон с много музика и хубави разговори ще опитаме да съборим стените, които стоят между самите нас и така да вземем нужната доза свобода в края на още една година на изпитания.

Участниците:
Група Магистри: Евгений Дайнов, Надежда Митева, Иво Попов, Свилен Панков, Христо Намлиев
Група Делта Руустърс: Антон Серкеджиев, Петър Георгиев-Пешето, Радо Милев, Любомир Бозаджиев
Мартин Марков Джаз Трио – Мартин Марков, Михаил Иванов, Атанас Попов
Със специалното участие на Тодор Николаев – цугулка, Гергана Попова, Мира Данчева и Филипа Уайлдс /Великобритания/ – вокали