facebook

Събития

1488108-603687879698689-2112670762-n_678x410_crop_478b24840a
16.06.2024 15:00
Събития

„60 Минути от нашите 60 часа“ Практически семинар „Театрална среда“ – публични изпити и обсъждания

Корпус 1, зала 508



Организатор:
Департамент „Театър“

Водещи:
доц. д-р Ася Иванова; Мартина Апостолова; Александър Гочев


Участници:
студенти от първа година БП „Театър“

Това събитие е резултат от работа на студентите от първа година на обучение в БП програмата „Театър“, с фокус върху два ключови курса – „Психофизическа загрявка“ и „Движенчески тренинг“. Практическият семинар ще разкрие уникалното съчетание от теория и практика, което студентите прилагат в своите изяви. Чрез психофизическата загрявка и движенческия тренинг те придобиват не само технически умения, но и способността да комуникират чрез тялото си и да изразяват емоции на сцената.

Презентацията ще представи част от тренинговия процес в курсовете, най-добрите моменти от техните упражнения и изпълнения, които са резултат от интензивната работа и посветеност на студентите. Те ще демонстрират своята артистичност и талант, представяйки се пред публика с вдъхновяваща енергия и професионализъм.

 

 

 

 

 

През тази година курсовете бяха водени основно от младите преподаватели Мартина Апостолова и Александър Гочев под супервизията на доц. д-р Ася Иванова. И двамата млади преподаватели са възпитаници на програма „Театър“ НБУ и са едни от най-изявените артисти в областта на физическия и танцов театър в страната. Мартина Апостолова има и високи постижения в киното и телевизията както и опит в преподаването на специфични актьорски умения за работа пред камера.