facebook

Събития

1333620hdr_678x410_crop_478b24840a
27.05.2024 08:30
Добави в Google календар
Събития

63-ти Конгрес на Международната асоциация на икономистите с френски език (AIELF) в София в НБУ

Факти и теории за нестабилността в икономиката и управлението

Аула (27 и 29.05.2024 г.)

Зала 409 I (28.05.2024 г.)

Зала 310 I (28.05.2024 г.)

Зала 205 I (28.05.2024 г.)


Организатори:
департамент „Администрация и управление“

Водещи:
Съпредседатели на Организационния комитет на Конгреса
проф. д-р Кристиян Хаджиев
доц. д-р Юлиана Василева


Участници:

  • Над 60 конгресисти от около 20 държави,
  • Преподаватели и изследователи от НБУ, които са франкофони,
  • Студенти-франкофони от бакалавърските, магистърските и докторските програми на НБУ,
  • По-широка публика, която се интересува от тематиката на Конгреса.

AIELF е научна асоциация, чиято цел е да обединява изследователи в областта на икономиката и свързаните с нея дисциплини. Нейната цел е да даде възможност за възможно най-широко разпространение на идеи по темите, изучавани от нейните членове, без ограничения в областта или географския обхват.

 

Преди всичко, тя се стреми да насърчава френскоезичната икономическа култура. Затова дейността й се състои в организиране на различни научни прояви и насърчаване на икономически изследвания на френски език с високо качество, включително публикуване на книги и статии.

 

Последните тринадесет конгреса се проведоха във Варшава (Полша), Екс-ан-Прованс (Франция), Атина (Гърция), Монреал (Канада), Маракеш (Мароко), Порто-Евора (Португалия), Търговище (Румъния), Опатия (Хърватия), Валядолид (Испания), Париж (Франция), Познан (Полша), Сантяго (Чили) и Бейрут (Ливан).

 

Броят и значимостта на работата, която се извършва по въпросите на несигурността в икономиката и управлението, доведе до избора на темата на Конгреса в София, която засяга както богатите държави, така и нововъзникващите или необлагодетелстваните икономики.

 

Дебатите ще се водят от над шестдесет специалисти от около двадесет държави – Албания, Алжир, Белгия, България, Камерун, Латвия, Ливан, Мексико, Монако, Полша, Румъния, Словакия, Сенегал, Тунис, Франция (Метрополитен, Гваделупа, Гвиана), Хърватия, Чили и Швейцария.

 

Изнесените по време на Конгреса доклади, по препоръка на международен научен комитет, ще бъдат публикувани в Revue Internationale des Economistes de Langue Française (RIELF) или в книга, издадена от институцията домакин.

 


 

Прикачени файлове