facebook

Събития

25-04-sofia-innovation-hackathon_678x410_crop_478b24840a
09.06.2016 09:30
Събития

Академия за иновации 2016: 24-часов Sofia Municipality Innovation Hackathon

(9-10 юни 2016)

Национален дворец на културата, зала 3

Организатори:
Innovation Starter Box в сътрудничество с НБУ и Столична община

Лектори:
Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община,
Charles Landry, автор на концепцията за „креативен град“,
Радослав Бимбалов, основател The Smarts,
Anthony Christov, Арт директор в PIXAR,
Мартин Димитров, основател Нитрам,
Ненад Лозович, Управител Ню Момент Ню Айдиас,
Йордан Жечев, Творчески директор DDB,
Желез Атанасов, стратегически планьор Noble Graphics,
Росен Мисов, Изпълнителен директор на Българска асоциация на рекламодателите,
Александър Варов, портфолио директор в Нетинфо

Участници:
студенти от НБУ и други висши училища

Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община. Освен от НБУ през тази година в събитието ще участват и студенти от СУ „Св. Климент Охридски“, ТУ София, Бизнес клуба на УНСС, Софтуерния университет и др. университети в страната.

Тази година, проектът ще се реализира под формата на първия по рода си в България 24-часов Sofia Municipality Innovation Hackathon 2016 със съорганизатори - Столична община, Асоциация за развитие на София и Фонда за иновации.
В него за пръв път в рамките на „Академия за иновации 2016“, студенти, ще имат възможността да разработват и презентират сами свои решения на проблеми в столицата в три категории:
- Образование
- Здравеопазване
- Културно и историческо наследство

На 9 и 10 юни в НДК, зала 3, младежи ще могат да разработят свои идеи и решения под формата на 15-минутни презентации и демо версии на продукти и услуги по темите и проблемите, свързани с тях, изброени по-горе.
Предварителна регистрация за отбори, които искат да участват в хекатона, в която ще се допуснат отбори, (с не повече от 10 души в екип), ще тече от 25 април до края на месец май в нашия сайт.

Отборите ще имат възможността да работят на 9 и 10 юни 2016 година, 24 часа, в НДК под менторството на журито и членове на нашия екип по своите демо версии, дигитални платформи, софтуерни решения и презентации на проблемите на столицата.
На 10 юни от 13:00 ч. при открити врати в зала „Перото“ на НДК ще започнат презентациите и журирането за тях.

Голямата награда за отбора победител през 2016 г. е 10 000 лв., предоставени от Фонда за иновации. Още две идеи ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди.

На 9 юни от 9:00 до 16:00 всички други студенти ще имат възможността да слушат безплатно лекции по темите иновации и креативност в градска среда, водени от водещи международни и български експерти. Почетен гост на изданието на „Академия за иновации 2016“, ще бъде Антони Христов, арт директор в Pixar. Участват още - Чарлз Ландри, създател на концепцията за креативен град и някои от най-добрите български криейтив директори, като Ненад Лозович, Радослав Бимбалов, Йордан Жечев, Мартин Димитров, Желез Атанасов и др.
На журирането и награждаването на победителите ще присъства лично кметът на София, г-жа Йорданка Фандъкова.

Координатор на събитието от страна на НБУ е гл. ас. д-р Кристиян Постаджиян, който е и член на журито.