facebook

Събития

albion_678x410_crop_478b24840a
14.08.2015 20:00
Събития

„Албион“ - танцов пърформанс и уъркшоп

гр. Кюстендил, площад „Велбъжд“

Организатори:
община Кюстендил
департамент „Театър“

Водещ:
гл. ас. д-р Анна Пампулова

Участници:
Габриела Цакова, Деяна Асенова, Мирослава Захова, Александра Манчева, Александра Иванова, Христина Петрова, Симона Спаскова, Димитър Господинов

Участието в „Кюстендилско лято“ е събитие организирано от община Кюстендил, с идея за популяризиране на дейността на българските млади артисти. Танцовият пърформанс и семинара на студентите от департамент „Театър“ ще запознаят участниците с дейността на департамента и НБУ.

Албион е провокиран от идеята да се насочи вниманието към разбиранията на съвременния танцов театър, при който представата ни за сцена, зрител и участник в художествено произведение излиза извън границата на всекидневното разбиране. Нуждата на артиста и зрителя (в случая участниците в семинарната част) да открива и предизвиква нови неочаквани ситуации, които целят да разбият рамките на ежедневно случващото се.

Двете инициативи имат за цел да се създадат алтернативни възможности за пространства на младите артисти, които да развият разбирането им за сцена, художествена среда и художествено действие.