facebook

Събития

01-zaglavna_678x410_crop_478b24840a
09.04.2024 18:00
Събития

Анимационен семинар „Анимация и постпродукция – среща с Red Ring Entertainment“

Корпус 3, Киносалон, РТЦ


Организатор:
департамент „Кино, реклама и шоубизнес”, програма „Анимационно кино“


Водещ и модератор:
ас. Велислава Господинова

 

Гости:
Калин Стоянов – собственик на студио RED RING Entertainment, Иван Иванов и Боян Попянев – 3D Generalist артисти в RED RING Entertainment

 

Дискутанти:
гл. ас. д-р Севина Иванова, доц. д-р Невелина Попова, д-р Пенчо Кунчев, ас. Весела Данчева-Богданова, ас. Иван Богданов, преп. Йоана Атанасова, преп. Стефан Войводов, преп. Мира Янкова

Участници:
Преподаватели и студенти от програма „Анимационно кино“


В предстоящия ни семинар обръщаме отново поглед към професионалната индустрия с фокус върху продукцията и постпродукцията на визуално съдържание от сферите на висококачествената дигитална анимация и креативните визуални ефекти.

 

 

Наши гости ще ни бъдат визуалните артисти Калин Стоянов, Иван Иванов и Боян Попянев, представители на българското бутиково студио за визуални ефекти и анимация RED RING Entertainment, което в последните десет години работи по големи международни филмови и рекламни проекти, съчетавайки творчески дизайн и високотехнологични иновации в света на дигиталната 3D анимация.    

Собственикът на студиото - Калин Стоянов притежава дългогодишна кариера като анимационен режисьор, аниматор на персонажи и арт директор. Той ще ни запознае с историята и развитието на RED RING Entertainment, показвайки ни откъси от техни проекти и говорейки за предизвикателствата на VFX индустрията и продукционния пайплайн с всички негови етапи.

 

 

Младият 3D артист Иван Иванов завършва Game Design в Холандия, а в момента се е специализирал в сферата на анимацията и визуалните ефекти, използвайки мощната 3D софтуерна платформа Houdini. В нея той генерира цялостни шотове, включващи character modeling, rigging, animation, environment, dressing, fx и още много други неща. Най-силната страна на софтуера, от която Иван се възползва най-много е т.н. процедурализъм. Той ще ни разкаже за конструирането на цялостен анимиран шот използвайки референция, като ще разгледа няколко различни ефекта, включващи destruction, metal bending, smoke и други.

Боян Попянев работи в сферата на 3D от близо 5 години, като първоначалният му опит е свързан с изработването на архитектурни визуализации. В момента е 3D Generalist в RED RING Entertainment, където е отговорен за основни задачи, като създаване и rigging на персонажи, визуални ефекти, crowd система, разработка на инструменти за улеснение на работата и Virtual Production. Той ще наблегне най-вече върху това как се разработват crowd системи, изпозлвайки SideFX Houdini, обръщайки внимание върху първоначалния подход, както и върху различните вариации за управление на тълпите.

Уебсайт на RED RING Entertainment: https://redringent.com/