facebook

Събития

dsc0119-copy_678x410_crop_478b24840a
27.03.2018 18:00
Събития

Анимационен семинар „Еротична анимация – 2“

Корпус 2, 111 аудитория

Организатори:
департамент „Кино, реклама и шоубизнес“
БП „Анимационно кино“

Водещ:
Пенчо Кунчев

Участници:
преподаватели и студенти от програмата

Това е втората част на семинара, посветен на еротиката в анимацията. Ще имаме възможност да видим цяла поредица от ярки анимационни филми – „Шапката“ на Мишел Корно, „Скерцо в пъкъла“ на Валериан Боровчик, „Котенце“ на Виола Сова и др.

Пенчо Кунчев преподава анимационен типаж и сториборд в програма „Анимационно кино“ на НБУ. Възпитаник е на Висшия институт за приложни изкуства в Прага. Започва кариерата си в Студиото за анимационни филми „София“ през 1986 г. с филма „Момиченцето, котенцето и стенният часовник“. Филмите му „Романс за вятъра“ (1986) и „Луната със сините очи“ (2001) са сред най-ярките поетични творби в нашата анимация, отличаващи се с изключително изящество на рисунката. Те му донасят множество престижни национални и международни награди.
Серията „Приключенията на бебето“ е създадена в сътрудничество със Студио „Колиба“ , Братислава и също му носи национално и международно признание. Работи като режисьор, сценарист, художник и аниматор на свободна практика. Председател на АСИФА – България (Международна асоциация на анимационното кино). Бил е ръководител на няколко детски анимационни работилници във Франция, Югославия и Сърбия и член на журито и на селекционната комисия на някои от най-известните международни анимационни фестивали.