facebook

Събития

01-zaglavna_678x410_crop_478b24840a
23.04.2024 18:00
Събития

Анимационен семинар „Как се гради международна анимационна кариера – среща с Николай Кирков“

Корпус 3, РТЦ, Киносалон


Организатор:
департамент „Кино, реклама и шоубизнес“, програма „Анимационно кино“


Водещ и модератор:
ас. Велислава Господинова

 

Гост:
Николай Кирков – арт директор, 3D аниматор и супервайзър, собственик на студио Enter Studio Productions

 

Дискутанти:
гл. ас. д-р Севина Иванова, доц. д-р Невелина Попова, д-р Пенчо Кунчев, ас. Весела Данчева-Богданова, ас. Иван Богданов, преп. Йоана Атанасова, преп. Стефан Войводов, преп. Мира Янкова

 

Участници:
преподаватели и студенти от програма „Анимационно кино“

„Как се гради международна анимационна кариера?“ - това е въпросът, който, най-вероятно, си задава всеки един студент по анимация. Има безброй различни отговори, но най-добрият винаги е от човек, който вече е изминал през трудния трънлив път на усилена работа в различни сфери на анимационната индустрия, за да достигне до ролята на арт директор и супервайзър по нашумял голям международен проект – анимационния сериал MechWest (2024).

 

 

Николай Кирков завършва „Филмов и телевизионен монтаж“ в НАТФИЗ. Продължава обучението си в университета „Animschool“, под вещото ръководство на аниматори от Disney, Dreamworks, Blue Sky и др. Зад гърба си има над 60 телевизионни реклами и музикални клипа. Бил е преподавател по Анимационен софтуер, 3D аниматор в MP- Studio и пост-продукционен супервайзър в Bubu Studio. Колорист е на сериала “Скъпи наследници”.Последната му работа е по анимационния сериал MechWest където е Арт Директор, както и Lighting, texturing, groom, rendering, compositing Supervisor. Режисьор и продуцент на сериала е Дейвид Галахар, аниматор и ригър от BlueSky Studios, работил по филми като Рио и Ледена епоха. Николай има собствено студио за визуални ефекти и 3D, базирано в София – Enter Studio Productions.

 

След като изгледаме на голям екран пилотния епизод на сериала MechWest, Николай ще сподели за старта на своята работа по него и как разработва нова система за интеграция между Maya и Cinema 4D за нуждите на продукцията. Той ще покаже иновативни методи за създаване и анимиране на коса, които значително ускоряват процеса. Ще ни разкрие и детайли за работата си с режисьора и супервайзъра на сериала – Дейвид Галахар, представяйки цялостния процес на анимация - от сценарий и сториборд до финалния продукт. Освен това, ще демонстрира техники за осветление на 3D сцени и как можем да доближим качеството на рендъра до това на проекти от Disney и Pixar.

 

 

Освен за работата си по сериала, Николай ще сподели историята за стартирането на своя бизнес, включително опита му в работата с рекламни агенции и продуцентски студиа. Той ще представи някои от най-интересните реклами, които е създал, разкривайки процеса зад тях. Ще сподели предизвикателствата и решенията, които среща при комуникацията с клиенти. Допълнително, ще разкаже за своя опит в създаването на музикални видеа за известни български изпълнители.

MechWest уебсайт: https://mechwestshow.com/home/

Отразяване на MechWest в американските медии: https://www.youtube.com/watch?v=aulEbV-dgb4