facebook

Събития

xvi-sueverniat-promo_678x410_crop_478b24840a
23.05.2023 18:00
Събития

Анимационен семинар: СФАФ Варна 2023– в търсене на студенти доброволци и анимационно предизвикателство: „Характери на Теофраст в превод на проф. Богдан Богданов” – процес и реализация

Корпус 3, РТЦ, Киносалон


Организатор:
департамент „Кино, реклама и шоубизнес“, програма „Анимационно кино“


Водещи за СФАФ Варна:
гл. ас. д-р Севина Иванова и преп. Стефан Войводов

 

Водещи за анимационното предизвикателство:  
Студентите - автори на филмите, взели участие в предизвикателството, съвместно с преподавателския екип: ас. Весела Данчева-Богданова, ас. Иван Богданов, гл. ас. д-р Севина Иванова, доц. д-р Невелина Попова, преп. Велислава Господинова, д-р Пенчо Кунчев, преп. Йоана Атанасова, преп. Стефан Войводов, преп. Мира Янкова

 

Технически сътрудник:
Йосиф Кокончев


Участници:
преподаватели и студенти от програма „Анимационно кино“


В този семинар ще застъпим две теми.

 

 

 

Световен фестивал на анимационния филм – Варна 2023: представяне на организацията и устройството на тазгодишния фестивал от гл. ас. д-р Севина Иванова и преподавател Стефан Войводов, с предложение към студентите от програма „Анимационно кино“ да допринесат към каузата на фестивала, взимайки участие като доброволци.

 

 

Ядрото на СФАФ Варна са проф. Анри Кулев, екипът на фестивала и именно студентите, които всяка година имат възможност да станат част от най-голямото събитие за анимационно кино в България, съставено от международни конкурсни програми, работилници, лекции, изложби, мастър класове, престижно международно жури и гости.

Студентите ще получат повече информация за възможностите за участие, отговорностите и задачите, които ще са неотменна част от доброволческата им работа.

 

 

Втората тема на семинара е посветена на личните впечателния на студентите – автори, за процеса на създаване на филмите, взели участие в анимационното предизвикателство „Характери на Теофраст, в превод на проф. Богдан Богданов“.

 

 

Всеки от участниците ще може да разкаже за начина, по който е реализиран всеки филм, за работата си в екип с останалите колеги, за предизвикателствата, изненадите, щастливите моменти и разочарованията от цялостния процес по реализация на завършените кратки филми.

 

 

 

Студенти, автори на филмите:

 

III. Празнодумецът

Ива Токмакчиева, Силвия Илиева, 2 курс МП

 

IV. Селякът

Елена Георгиева, Иво Пешев, 4 курс

Светослав Цеков, 3 курс

Таня Божинова, дипломант

 

VII. Бъбривият

Алекса Траянова, Калина Димитрова, 4 курс

 

VIII. Сплетникът

Лилия Александрова, Дария Русева, Борислава Пенева, 2 курс

 

XIV. Заплесът

Лорийн Тевекелян, Моника Георгиева, 3 курс

 

ХIX. Нечистоплътният

Михаела Пунова, Веселин Дамянов, Сара Иванова, 2 курс

 

XVI. Суеверният

Бори Нинова, Йоана Плачкова, Елизавета Малянова, Калин Станев, 4 курс

 

XVIII. Мнителният

София Чолакова, Никол Танкова, 4 курс

 

XXIII. Самохвалецът

Радостин Стефанов, Филип Караиванов, 4 курс

 

XXV. Страхливият

Диляна Вълчева, Александра Дончева, 4 курс

Светослав Цеков, 3 курс

 

 

 

Подобен обмен на опит между студентите от различни курсове е от изключително значение за подпомагане на тяхната колективна работа в бъдеще, за подсилване на мотивацията им за вземание на участие в различни проекти, както и за преодоляване на страховете им и придобиване на повече увереност в осъществяването на подобни анимационни предизвикателства.