facebook

Събития

canon-creative-park-still-4_678x410_crop_478b24840a
10.01.2023 18:00
Събития

Анимационен семинар „Стоп-моушън vr Case study“

Корпус 3, Киносалон, РТЦ


Организатори:
Департамент „Кино, реклама и шоубизнес“, програма „Анимационно кино“


Водещ:
доц. Златин Радев


Преподавателски екип:
ас. Весела Данчева-Богданова, преп. Велислава Господинова, доц. д-р Невелина Попова, д-р Пенчо Кунчев, гл. ас. д-р Севина Иванова, ас. Иван Богданов, преп. Йоана Атанасова, преп. Стефан Войводов

Технически сътрудник:
Йосиф Кокончев

Участници:
преподаватели и студенти от програма „Анимационно кино“

Доц. Златин Радев е режисьор на анимационни филми и експерт в техниката стоп-моушън анимация. Носител е на десетки престижни награди, номиниран за „Оскар” през 1991г. с филма си „Консервфилм”, а анимационните серии „Людовик”, заснети изцяло в студиото му в София, печелят награда за най-добър канадски телевизионен сериал.

 

 

 

До 2006г. е преподавател по анимация в НАТФИЗ и неговите студенти са оценени и работят по продукции на световноизвестни анимационни студиа. Освен на „Консервфилм”, Златин Радев е автор на филмите „Само за мъже” (1986), „Ех...” (1987 ) и „Шок” (1996) и режисьор на анимацията „Людовик” (2007-08) и „Sandman” (2009). Работи върху пълнометражния филм „The Junks”, копродукция между България, Канада, Германия и Великобритания, на която е сценарист и режисьор.

 

 

Известен и като продуцент и режисьор на множество реклами за големи български и чуждестранни фирми.

 

 

 

Доц. Златин Радев ще представи в case study предизвикателствата по създаването на един от последните си проекти - стоп моушън VR 360 реклама за Canon “Creative Park Jungle”. Ще ни въведе в проблематиката на VR медиума, изпълнението на стоп моушън анимацията, етапите на изграждане и постиженията на проекта. “Creative Park Jungle” е първият в света стоп-моушън VR с движеща се камера и е отличен с 3 награди на два рекламни фестивала - FARA и IAB MIXX Awards.

https://www.youtube.com/watch?v=n8WZz0VszC8

 

Допълнителна информация за доц. Златин Радев:

https://newspaper.kultura.bg/media/my_html/2028/zlatin.html

https://bnr.bg/post/101062009/virtualnata-realnost-promena-oblika-na-klasicheskoto-kino-no-nama-da-go-izmesti

Консервфилм (1990)

Шок (1996)