facebook

Събития

arch1-02_678x410_crop_478b24840a
04.05.2015 10:00
Събития

Арх&УрБаН‘2015 „Модерност и устойчивост“

Шеста годишна изложба на студентите по архитектура на НБУ

Корпус 2, етажи 5 и 7 - коридорни пространства

 

Организатори:

департамент „Архитектура“

МП „Архитектура“

 

Ръководител:

преп. арх. Миряна Йорданова-Петрова

 

Членове на екипа:

 доц. д-р арх. Георги Георгиев, гл. ас. д-р арх. Весела Попова, гост преп. д-р арх. Климент Иванов, проф. д-р арх. Константин Бояджиев, проф. д-р инж. арх. Пеньо Столаров

 

Участници:

студенти и алумни от МП „Архитектура“

 

04 – 15.05.2015 г.

 

В изложбата ще бъдат представени курсови и дипломни проекти на студенти и алумни за Инфоцентър на СО, Нова сграда на Столична библиотека, решения за мястото на царския шал в София като Платформа за култура или Фабрика за медия и култура, Детски център за изкуства и музеи, галерии за съвременно изкуство, градски културен център, нов пътнически терминал на летище София и Централна ж.п. гара, София, Природонаучен музей, Берлин, Sofia парк Hall, градоустройствени проекти – реконструкция на ул. „Граф Игнатиев“, ж.к. „Люлин“ – ЦЕНТЪР, участието в 23-тата Международна студентска изложба за градско планиране‘2014, Белград, разработки за СофияТЕХ – научно-изследователски комплекси, Mall South park, CoFFee Bar, архитектурно заснемане на недвижима културна ценност, индустриални сгради – цех за златни и сребърни бижута, универсална индустриална сграда, Перла N5 Пералня и химическо чистене, Реконструкция на IV-та многопрофилна болница, гр. София, eCo house.

За да бъде възможна и осъществявана вече за шести пореден път - от създаването на МП „Архитектура“ през 2009 г., Арх&УрБаН (НБУ)'2015 „Модерност и устойчивост“, с отдаденост и любов работят щатните и хоноруваните преподаватели на МП „Архитектура“, с подкрепата на академичното ръководство и Настоятелството на НБУ, на академичната администрация.

Изложбата е традиционна и представя най-добрите постижения на студентите по архитектура на НБУ през последната академична година. Предишните й издания са показвани с успех в Съюза на архитектите в България.