facebook

Събития

fb-cover-photos-2_678x410_crop_478b24840a
08.03.2023 14:00
Събития

#BankTransformation – виртуална реалност и модерно банкиране

Корпус 1, зала 20


Организатори:
Postbank и Център за кариерно развитие

Лектори:
Георги Стоянов – Съосновател и управител на VR Express
Боян Славчев – Заместник директор Банкиране на малък бизнес
Владимир Димитров - Ръководител звено Продажби и обучения - Клонова мрежа


Участници:
студенти от НБУ


Експертите от Пощенска банка ще представят SBB Academy, а гост лектора от VR Express ще представи темата за използването на виртуалната реалност в бизнеса с конкретни примери за проекти в тази посока, свързани с Пощенска банка.

По време на събитието ще се направи демонстрация с VR очила на геймифицирана VR софтуерна апликация, която представя Пощенска банка като работодател.

В общите пространства ще бъде позициониран щанд на Пощенска банка преди събитието в същия ден от 12:00 до 14:00 ч.

Георги Стоянов е възпитаник на Първа Езикова Английска Гимназия в София. Следва международно право и право на европейския съюз в Хага. В ученическите и студентски години активно изучава методологии и системи за създаване на стартъпи, последвалата им корпоративна трансформация и бизнес администрация като цяло. От ранни години започва да изучава технологията за виртуална реалност, което представлява и личен интерес и бизнес възможност. След едногодишен стаж в защитата на високопрофилно дело в Международния Наказателен Трибунал за Югославия, решава да вложи цялата си енергия в сферата на разширената реалност. Така, в далечната 2015, заедно с екип от няколко професионалиста създават първият клуб за виртуална реалност в България- VR Express. Клубът е предназначен за запознаване и промотиране на широката публика с разнообразни приложения на технологията. След едногодишна работа на клуба и широкият интерес за провеждане на корпоративни VR събития, постепенно изграждат портфолио от услуги, обслужващи бизнес сектора. Започват с наем на техника и персонал за маркетингови и ПР активации и постепенно преминават към брандиране на VR очила и създаване на поръчково съдържание. След валидация от бизнес клиентите за търсенето и ефективността на такива услуги, те пивотират модела от клуб насочен към крайни потребители в компания, предлагаща завършен цикъл от XR бизнес услуги.

VR Express е агенция и студио за разширена реалност-виртуална, добавена и смесена реалност. Налагат концепцията за "serious meta games", която смесва бизнес приложения с VR геймификация. За тази цел създават готов персонализиран VR продукт. Предлагат и уеб базирани решения с добавена реалност, 3D конфигуратори и интерактивни брошури.