facebook

Събития

nbu-web_678x410_crop_478b24840a
07.03.2022 10:00
Събития

Благотворителен базар „НБУ за Украйна“

07 – 11 март

Корпус 2, фоайе

Организатор:
Студентски съвет

Базарът има за цел набиране на средства и принадлежности от първа необходимост, които ще помогнат на пострадалите от развиващите се събития в Украйна.

На базара ще бъдат продавани произведения на изкуството, изработени от студенти, преподаватели и бивши възпитаници на НБУ. Също така ще бъде обособен пункт за събиране на дрехи (мъжки, дамски, детски), спално бельо, както и за лекарства и хигиенни материали.

10:00 - 17:00 ч.

Във вторник от 17:00 ч. ще се проведе литературно четене със специалното участие на проф. д.н. Пламен Дойнов, доц. д-р Йордан Ефтимов и доц. д-р Морис Фадел.

Час по-късно, от 18:00 ч., в университетския театър на НБУ ще имаме удоволствието да се насладим на прекрасна музика, за която ще се погрижат студентската група Froyd, повлияна от пънка на 70-те и българския ню уейв, блус рок бандата на професора по политология Евгений Дайнов „Магистри“, младият музикант Георги Велизаров, когото познаваме от "България търси талант", както и Илиян Китанов от „Мръсна приказка“.

Всеки студент на НБУ може да включи своето произведение в базара. За целта е необходимо да пише на studentcouncil@nbu.bg. В имейла трябва да бъде описано:
колко творби студентът желае да включи (в случай че са повече от една);
какъв е видът на творбата.

Задължително е да се прикачат снимки/файлове на творбите!

 

Всеки, който желае да остави своята творба на място, може да го направи в неделя или понеделник, в офиса на Студентски съвет (210Б I), от 10:00 до 12:00 часа.

В такъв тежък момент е важно да подаваме ръка един на друг. Именно затова призоваваме всеки да се включи!