facebook

Събития

izkustvoto-lekuva_678x410_crop_478b24840a
29.09.2021 18:30
Събития

Благотворителен търг в подкрепа на студент „Изкуството лекува“

Галерия УниАрт

Организатори:
Нов български университет

„Когато се оправя, животът ми ще е три пъти по-хубав, отколкото е бил.“

Това е мечтата на Георги Яков, студент в бакалавърска програма „Реклама“ на Нов български университет, който показва отлични умения и иска да се развива професионално.

Целият екип на НБУ прие мисията да помогнем заедно като общност и да подкрепим Георги в изпитанията.

Каним Ви да се включите в нашата кампания, като участвате в благотворителния търг. В каталог (в прикачен файл) са представени произведенията, които ще бъдат предложени в наддаването, както и техните начални цени. Стъпката за наддаване в търга ще бъде 20 лв.

За участие е необходима предварителна регистрация. Срокът е до 12 ч. на 28 септември на e.gurova@nbu.bg или на 0898 649014.

За съжаление преди четири години Георги пътува с приятели в Испания, за да отпразнува рождения си ден, но при инцидент гръбначният му мозък е увреден и той остава парализиран.

Едно от следващите предизвикателства за Георги е лечение и рехабилитация през октомври във Франция, за които са му необходими средства.


В него ще бъдат включени произведения, създадени от студенти и преподаватели от департаментите „Изящни изкуства“ и „Кино, реклама и шоубизнес“. Творбите са част от обучението в ателиетата по стъкло, керамика и фотография на НБУ. Всички събрани средства ще бъдат дарени за каузата.

„Вярвам, че фотографията абсолютно винаги служи на доброто и притежава дарбата да променя съдби, а много често и силата да лекува“, споделя Мира Янакиева, фотограф-художник, която се включва в кампанията с две свои фотографии.

Д-р Румен Кожухаров, преподавател в департамент „Дизайн“, успява за няколко дни да нарисува картини специално за кампанията. „Грижил съм се за човек в подобно състояние и знам колко трудно е това. Имам личен мотив да участвам в каузата“, споделя той.

С няколко свои творби в кампанията „Изкуството лекува“ се включва и Соня Маркова, магистър по Изящни изкуства в НБУ. „Не познавам Георги лично. Но знам колко струва финансово и емоционално тази грижа и смятам, че чисто човешки е важно да помагаме.“

Самият Георги Яков често споделя пред приятели, че почти всяка нощ сънува, че ходи.

Нека заедно превърнем съня на Георги в реалност!

Прикачени файлове