facebook

Събития

bookcrossing_678x410_crop_478b24840a
11.05.2024 09:00
Събития

Буккросинг инициатива: Пътуващи книги за деня на българския библиотекар

Библиотека, Зона със сините столчета, 1 етаж


По време на Националната библиотечна седмица, която тази година се провежда от 10 до 17 май Библиотеката на Нов български университет ще предложи „Пътуващи книги“ на всички посетители в деня на професионалния празник на българския библиотекар – 11 май. 50 книги научна, научно-популярна и художествена литература ще бъдат пуснати „на свобода“ в зоната със сините столчета в Библиотеката на 1 етаж.

Сред заглавията, които започнат пътуване, са „Разговори с Гьоте през последните години на неговия живот, 1823-1832“ от Йохан Петер Екерман, „Българската книжовна школа“ от Димитър Томов, „Когато гледаме картини“ от Кенет Кларк, „Спартак“ от Рафаело Джованьоли, „Елегия за Мадона Фиамета“ от Джовани Бокачо, биографичната „Боян Пенев“ от Иван Радев, „Тежки времена“ от Чарлс Дикенс, „Неизвестни писма на Лора“ представени от Стефан Памуков, „Избрани газели“ от класика на азербайджанската литература Низами Гянджеви, Българско-френски речник от Н. Исмаил и други.

Събитието е част от програмата на Библиотеката по повод XVIII-та Национална библиотечна седмица под надслов „Библиотеките – по-нужни от всякога!“ от 10 до 17 май 2024 г.