facebook

Събития

dana-01_678x410_crop_478b24840a dana-02_678x410_crop_478b24840a
29.09.2017 14:30
Събития

Демонстрация „Рисуване върху стъкло“ 

В рамките на Международно биенале на стъклото 2017

Център по изкуства на Нов български университет, Ателиета по стъкло

Организатор:
Международно биенале на стъклото 2017

Водещ:
Дана Замечникова (Чешка република)

Арт директор:
доц. д-р Константин Вълчев

Асистент арт директор:
Габриела Тончева

Участници:
студенти – участници в демонстрацията и гости на Биеналето.

Международното биенале на стъклото 2017 ще предложи на всички свои гости богата програма от лекции, творчески работилници и демонстрации. Една от главните цели на всички мероприятия е да запознае и направи по-разбираемо и близко за публика в България изкуството от стъкло и необикновените методи по които то се формира. Изкуството от стъкло се радва на широка популярност и успех в целия свят, а у нас възможностите за развитие в бъдеще са огромни.

Подобен вид творчески работилници също така са и голяма рядкост. В този смисъл, те са не само важни по значение, ами са и необходими – както за студентите, за професионалистите в сферата, така и за всички любители на стъклото и гости на Международното биенале на стъклото 2017. Чрез тях ще се осъществи обмяна на опит и диалог, чийто обхват би бил неизчерпаем и несъмнено, ще доведе до ново ниво в напредъка на художественото стъкло в България.

Дана Замечникова е завършила сценография и архитектура. Усета и дълбоката ѝ чувствителност и към двете се усеща в нейните произведения. Творбите ѝ често са пъстри инсталации и картини изработени от флоатно стъкло в комбинация от техники и материали.