facebook

Събития

1_678x410_crop_478b24840a 2_678x410_crop_478b24840a 3_678x410_crop_478b24840a
22.04.2020 11:00
Събития

Денят на Земята – 50 малки стъпки към по-отговорен начин на живот

Facebook 

Организатори:
студенти от трета година, специалност „Връзки с обществеността“ във връзка с курс „Управление на специални събития“: Василена Живкова, Емануила Гавраилова, Даниел Москов, Кристин Колева, Теодора Петрова, Мария Буюклиева, Десислава Попова и Яница Пейчева

Лектори:
Даниел Добрев, Бояна Желязкова, Ангелина Ангелова, Доротея Георгиева, Вера Маркова и Димитър Иванов

Участници:
студенти на НБУ, студенти от други университети, преподаватели от НБУ и други университети, хора, имащи интерес към опазването на околната среда.

В нашата мисия се включиха и „Хармоника“, зад която стоят група от хора, които можем да наречем „пазителите“ на нашата красива природа и всички блага, които ни дарява. Те неуморно търсят решения на проблемите, свързани с качеството на храната, която консумираме. Чрез видео материали, предоставени ни от тях, ще имаме възможността да открехнем вратата към тайните на биопроизводството на мляко и мед.

Феята на музиката Бояна Жеязкова е един от участниците в #stayathome music festival, заедно с Jamie McDonald, Mishel Mona, Teddy Pebble и Katrin Davidkova. Те подкрепят нашата кауза да опазим Земята. Фестивалът ще се проведе от 27 до 30 април. Бояна ще се включи на живо от страницата на събитието ни на 22.04 в 19:00 часа. Тя ще посвети изпълнението си на нашия голям и пъстър дом. Чрез вълшебното ѝ изпълнение ще имаме възможността да избягяме от създалата се мрачна ситуация, пренасяйки се в магичския свят на нежните звуци.

Нашата кауза прегърна и още един от преподавателите в департамент „Медии и комуникация“ – Жюстин Томс. На 22.04 от 16:00 часа ще имаме възможността да бъдем заедно с нея, когато тя ще ни покаже един от многото начини, с които бихме могли да опазим средата, в която живеем. Тя ще даде началото, а ние, като отговорни земляни, можем да я последваме! #бъдиактивен

Един от най-обичаните български спортисти – Магдалена Малеева, е и сред най-активните в борбата с климатичните промени, стиснали в силната си хватка красивия ни дом. Поради това нашият екип се свърза с нея, а тя откликна на поканата ни с желанието да ни пакаже още една от стъпките към устойчивия начин на живот – компостирането.

Още един от членовете на „Горичка“ откликна на нашия ентусиазъм – Диана Димитрова. Тя сподели с нас видео, както и допълнителна информация за споделените зеленчукови градини. Всеки обича вкуса на бабините домати от село, е, вече може да отглеждаме такива и в града. Тези малки кътчета, скрити между бетонните гиганти, са един от начините да останем близо до земята. Да се свържем с нея и да не забравяме колко важно е сами да отглеждаме зеленчуците, с които се храним.

Програма:
11:00 – 50-минутна тренировка с Даниел Добрев на страницата на събитието на NBU:No Bottles Unrecycled. Тренировката няма да бъде на живо, ще бъде качено видео.

14:00 – Ангелина Ангелова – Йога и билки за вънтрешен мир. Чрез живо включване от страницата на събитието, Ангелина ще ни разкаже за билките, лечебните им свойства, както и кои от тях благоприятстват за постигането на вътрешен мир. Известно е, че йогата синхронизира духа с тялото. Поради това Ангелина ще ни проведе и кратка йога тренировка.

16:00 – Жюстин Томс – Още един начин да почетем Деня на Земята/ Бъди активен/ Да опазим кварталите чисти – Жюстин ще се включи на живо, отново от страницата на събитието, а ние ще имаме възможността да проследим как тя се грижи за опазването на околната среда.

17:30 – Магдалена Малеева – на страницата на събитието, ще публикуваме кратко видео, в което Маги Малеева ни показва още една от стъпките на екосъобразния начин на живот – компостиране.


19:00 – Бояна Желязкова – концерт „За Земята“ – Бояна ще се включи на живо от страницата на събитието ни с изпъление посветено на нашия пълен с живот дом – Земята.


Концертът на Бояна Желязкова ще внесе частичка магия, вдъхновение, надежда и светлина в това сиво, несигурно време.
По време на предхождащата събитието комуникация, в страницата на събитието ще се генерира съдържание.