facebook

Събития

diplomen-koncert_678x410_crop_478b24840a
10.05.2019 19:00
Събития

Дипломен концерт на Илиана Вълчева Куртева-Кенова (сопран)

Галерия УниАрт

Организатори:
департамент „Музика“
д-р Ана Линчева

Водещ:
Ана Линчева

Акомпанимент: Ана Линчева

Със специалното участие на Владимир Вълчев  пиано

В програмата ще прозвучат известни арии от В. А. Моцарт, Г. Доницети, В. Белини, Дж. Верди и Ш. Гуно, както и произведения за пиано от Ф.Шопен, Кл. Дебюси и М. Равел.

Ана Линчева е доктор по Музикознание и музикални изкуства, НБУ. Завършва пиано при проф. Йовчо Крушев в НМА „Проф. Панчо Владигеров“. Преподавател и корепетитор към департамент „Музика“ от 2007 година. Има много международни и национални награди. Участва в концерти като солист и акомпанятор в страната и чужбина.

Илиана Вълчева Куртева-Кенова е студент в Бакалавърска програма „Музика“, специалност: Класическо пеене. Работи с проф. д-р Албена Кехлибарева-Стоянова. Участва в многобройни концерти, проекти и други изяви на департамент „Музика“.

Владимир Вълчев в момента е студент в Магистърската програма „Класическа музика“ – пиано в НБУ в класа на именития пианист проф. Людмил Ангелов. Той е лауреат на национални и международни конкурси и е участвал във фестивали в България, Малта, Италия и Швеция. Изнасял е концерти в повечето големи български градове като солист и като участник в различни камерни формации.