Събития

review01_678x410_crop_478b24840a
11.06.2018 19:00
Събития

Дипломно модно ревю „We Wear Culture/ Biophilia“ 

В рамките на „Майски дни на модата“ 2018

GENERATOR, бул. „Черни връх“ 47 

Организатор:
департамент „Дизайн“

На 11 юни от 19.00 часа в творческото пространство на Generator ще се състои дипломното ревю на студентите от bакалавърска програма „Мода“ на Нов български университет. Младите дизайнери ще представят своя прочит на две различни теми:

Biophilia е пресечната точка на съвременните технологии с осъзнаването, че въпреки технологичния прогрес, продължаваме да сме част от природата. Вдъхновения за колекциите са както мащабни картини на изоставени сгради, превзети от буйна растителност, така и микроскопски изображения на кръвоносни съдове. С работата си студентите на НБУ задават въпроси за бъдещето на модата, отговорността на индустрията и възможностите за устойчиви практики в дизайна на облекла.

We Wear Culture разкрива различни перспективи на съвременния глобален свят – едновременно смален от информационните технологии и разединен от страхове и различия. Дизайнерите се вдъхновяват от исторически събития и техните дълготрайни последствия, от културата и естетиката на различни етноси, от метаморфозите на обществото.

Проектът е част от Майски дни на модата и се осъществява с помощта на Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на Нов български университет.

Участват:
Кристина Колодеева, Моника Димитрова, Калина Стоянова, Мерал Маринова, Ивияна Зашева, Виолета Дуцова, Михаела Димитрова, Калина Георгиева, Антоанета Пенева, Кристина Несторова, Мира Николова, Симона Симова, Боряна Петрова, Радостин Кехайов, Мая Иванова, Ребека Кичукова, Ирена Боева, Ева Георгиева, Христина Драганова, Цветина Йотова


Преподаватели:
гл. ас. д-р Кристина Савова
гл. ас. д-р Яна Дворецка