facebook

Събития

nbu-fr_678x410_crop_478b24840a
22.03.2017 16:20
Събития

Дни на франкофонията в НБУ

Франкофонски център за академични постижения, НБУ - корпус 2, зала 302

Организатори:
Факултет за дистанционно, електронно и продължаващо обучение
Франкофонски център за академични постижения, НБУ

Водещ:
ас. д-р Радосвета Кръстанова-Канева, асистент по съвременен френски език в депратамент „Романистика и германистика“ на НБУ, dоктор по право и полтически науки на НБУ и Университета на Бургундия, Франция

Модератор:
Мария Тумбева, ФДЕПО Публични лекции

Участници:
студенти и външни участници

На 22 март Нов български университет отбелязва Международният ден на Франкофонията - празник на френския език и култура. Франкофонският център за академични постижения в НБУ е част от мрежа от Центрове за академично качество създадени по инициатива на Университетската агенция на Франкофонията.
Денят се отбелязва в 70 страни по света с над 890 млн. души население, над 200 милиона от които говорят френски.

Този проект предполага създаването в университетите от региона на учебни зали, разполагащи с педагогически ресурси и оборудвани със съвременна техника, имащи за цел модернизацията на предлаганото обучение, повишаване привлекателността на университетските франкофонски програми, както и насочване на вниманието към франкофонските дейности по места. Мисията на тези центрове е да предоставят на преподавателите място за продължаващо обучение, за обмен на идеи и практики, където могат да открият пособия за създаването на иновативни курсове, мотивиращи и в крак с времето, а също така и средства за интерактивно преподаване. За студентите те са място за обучение и самообучение, осигуряващо свободен достъп до различни ресурси на френски език. Това са центрове за активно използване на новите технологии с цел подобряването на обучението по и на френски език в университетите членове на УАФ в региона.