facebook

Събития

1920x1080-fb-event-cover-recovered_678x410_crop_478b24840a
24.05.2020 10:00
Събития

Дни на изкуствата на Нов български университет 2020

24 – 27 май 2020 г. (онлайн)

Facebook


Организатори:
департаменти „Кино, реклама и шоубизнес“, „Изящни изкуства“, „Театър“ и „Музика“

За трета поредна година Нов български университет представя панорама на творческата дейност на своите студенти от сферата на изкуствата.

Въпреки особените обстоятелства, в тези трудни дни на социални и културни предизвикателства – когато животът и здравето на хиляди хора са поставени на кръстопът, студенти и преподаватели от НБУ се включват със своите нови идеи и подходи в създаването на нови пътища за съществуване и битуване на традиционно формирани изкуства.

Със своите търсения и постигнати творчески резултати те допринасят за изграждане на здравословно съществуване на културната общност, дори докато практикуват социално дистанциране.

В четири поредни дни, всеки един от които ще бъде посветен на различно изкуство, чрез различни дигитални платформи и канали за видеосподеляне, в социалните медии и на сайта на Нов български университет ще бъдат представени онлайн специално създадени студентски предавания, дигитални изложби, видеозаписи на концертни изпълнения и музикални проекти, театрални спектакли и пърформанси, които ще покажат многообразието от идеи, технически похвати, стилови насочености и най-вече неизчерпаемия артистизъм на младите творци.

В различни формати, в рамките на културни и социални дискусии, дигитални презентации и видеозаписи, творческите екипи ще се опитат да изградят един нов, многоизмерен образ на търсенията на младите български творци.

В рамките на онлайн представленията от заключителния театрален ден на дните, аудиторията ще има възможност да контактува онлайн с участниците и модераторите на събитията.


Програма:

24 май (неделя)
10:00 часа – Първо дигитално студентско предаване „Език под лупа“
20:00 часа – „Райна Кабаиванска представя звездите на операта“ – благотворителен галаконцерт по повод 80-годишния юбилей на Райна Кабаиванска (18.12.2014 г., зала 1 на НДК)


25 май (понеделник)

Виртуална изложба „Буквите от вкъщи“


26 май (вторник)
Класическо, популярно и фолклорно изкуство на студентите по музика на Нов български университет


27 май (сряда)
18:00 часа – Театрален спектакъл „Нещо ме гризе“ по текстове на Камен Донев (в рамките на проект „Театрална совалка 2020“ – online)