facebook

Събития

fb-event-2021_678x410_crop_478b24840a
23.04.2021 19:00
Събития

Дни на „Медея“ в театър „Азарян“

23 – 26 април 2021 г.

Театър „Азарян“

Организатори:
Легал арт център, доц. Снежина Петрова
Театър „Азарян“

Преди повече от една година – на 16.01.2020 г. за последен път се игра спектакълът „Медея“ в Театър Азарян. Оттогава се случиха невероятни събития, за които не сме и сънували… Кризата свали планираните представления през март, октомври и ноември 2020 г. Голяма част от публиката не си върна билетите и до този момент ги пази в очакване на нова дата. Ние също чакахме месеци наред, боледувахме, оздравявахме, репетирахме в очакване на нова дата… Междувременно получихме две големи награди – ИКАР на Съюза на артисти и НАГАРАДА НА ЕВРОПАРЛАМЕНТА… Не ги изпразнувахме.

Решихме да направим голямо събитие, с което да благодарим на публиката, която ни подкрепи и на тази, с която престои да се срещнем в тези необичайни времена.

И се роди идеята за „ДНИ НА „МЕДЕЯ“.

От 23 до 26 април 2021 г., на прага на Страстната седмица, Театър Азарян ще отвори сцената за четири последователни представления на „Медея“ и всичките си пространства (репетиционни, гримьорни, конферентни зали),  в които екипът ни ще реализира СЪПЪТСТВАЩАТА ПРОГРАМА на „ДНИ НА „МЕДЕЯ“.

В нея ще можете да се включите безплатно – срещу закупен билет и регистрация. Ще имате възможност да гледате документалния филм на Найо Тицин, да се включите в обученията на композитора Асен Аврамов и актрисата и преподавател в НБУ – Ася Иванова, ще посвирите на баян със Стоян Караиванов, ще рисувате с Цветелина Спиридонова, ще говорите с Георги Гочев – преводачът на „Медея“, ще се запознаете със социодрамата на Александра Гочева и ще се срещнете с актьорите след последния спектакъл.

Може да се регистрирате за две събития, но ако останат незаети места, ще разширим възможностите ви за участие и в повече.

В съботата и неделята на Цветница може прекарате почти целите дни в пространствата на Театър Азарян и вечерта да посетите спектакъла „Медея“. Ако гледате спектакъла с вашето дете, може да се регистрирате в събития от Съпътстваща програма, в които да бъдете заедно с него или в паралелни ателиета.

За първи път се организира подобна програма и за нас ще бъде голяма чест да я осъществим заедно с вас. Всяка криза е шанс! Това затваряне ни принуди да измислим нещо ново, зареждащо, стимулиращо живота и контактите и ето, че се озовахме на прага на шанс, за какъвто не сме си представяли. Вярваме, че в съвсем близко бъдеще театърът ще работи точно по този модел – образователни, артистични, социални, теоретични ателиета за зрителите, които разширяват пространството на спектакъла и създават друг тип връзка с публиките!

С благодарност към целия екип на Театър Азарян!!!

Проектът се осъществява с подкрепата на Министерство на културата.

Проект „Медея“ е част от артистична програма на Пловдив ЕСК 2019.

 

Прикачени файлове