facebook

Събития

archive-books8_678x410_crop_478b24840a
27.06.2018 09:40
Събития

Докторантски семинар и кръгла маса „Актуални проблеми и съвременни тенденции в развитието на езиковедските и дидактическите изследвания“

Корпус 2, зала 305

Организатори:
департамент „Чужди езици и култури“
Катедра „Методика на чуждоезиковото обучение“, СУ „Св. Климент Охридски“

Лектори:
проф. Димитър Веселинов, д. н., СУ „Св. Климент Охридски“
проф. д-р Тодор Шопов, СУ „Св. Климент Охридски“

Участници:
проф. Павлина Стефанова, д. н., НБУ, проф. д-р Дияна Янкова, НБУ, доц. д-р Светлана Димитрова-Гюзелева, НБУ, докторанти и преподаватели от двата университета

Целта на форума е насърчаването на научните изяви на младите учени и докторантите, както и обменът на научни постижения, идеи и предложения за решаване на конкретни изследователски задачи под ръководството на водещи специалисти в областта на филологическите дисциплини и методиката на обучението по съвременни езици.

Очаква се резултатите от научния обмен да допринесат за повишаване на качеството на представените докторантски изследвания. Форумът е открит за преподавателите от департамент „Чужди езици и култури“, а чрез научните публикации – и за широк кръг от специалисти и млади преподаватели и учени у нас и в чужбина, с цел обогатяване на техните знания за иновативни методи, актуални тенденции и проблеми в областта на чуждоезиковото обучение и лингвистичните изследвания.

Специалистите-участници в семинара ще имат възможност да обменят и идеи за потребностите и поблемите на младите учени, както и за ръководството на научноизследователската дейност на докторантите.