facebook

Събития

yunver3_678x410_crop_478b24840a yunver1_678x410_crop_478b24840a adi1-2_678x410_crop_478b24840a
25.06.2018 18:30
Събития

Две дипломни ревюта на студенти по „Мода“ от Нов български университет

Национален дворец на културтата, вход А4

Организатори:
Нов български университет
Balkan Fashion Week 

„We Wear Culture“ е дипломната тема на бакалаврите по мода от НБУ и разкрива различни перспективи на съвременния глобален свят – едновременно смален от информационните технологии и разединен от страхове и различия. Младите дизайнери се вдъхновяват от исторически събития и техните дълготрайни последствия, от културата и естетиката на различни етноси, от метаморфозите на обществото. С работата си студентите на НБУ задават въпроси за бъдещето на модата, отговорността на индустрията и възможностите за устойчиви практики в дизайна на облекла.
Дипломанти:
Кристина Колодеева с колекция „BARCODE“
Моника Димитрова с колекция „Re-Evolution“
Мира Николова с колекция „Thalassic“
Христина Драганова с колекция „un Аltered“
Цветина Йотова с колекция „Polychromorphous“

Седем дипломанти от магистърска програма „Мода и бизнес стратегии“ в НБУ с техните колекции: Юнвер Кьосе, Адриан Михайлов, Анита Петрова, Мартина Бонева, Христина Чекова, Глория Димитрова и Катя Генчева, обединяват колекциите си под общата тема „Fashion Forecast“.

За трета поредна година студентите по мода от Нов български университет представят пред софийската общественост своите творчески разработки в поредица от събития, обединени под общото заглавие „Майски дни на модата“. В дните на модата са включени много и атрактивни събития – модни ревюта, модни инсталации, флаш моб в ретро трамвай, изложба, уъркшоп, лекции, презентации. Тази година дипломните ревюта на студентите са част от Balkan Fashion week.

В рамките на първия ден от модния форум ще бъде обявен конкурс за млади модни дизайнери – един съвместен проект на Нов български университет и Balkan Fashion Week.