facebook

Събития

duble-edge-copy-01_678x410_crop_478b24840a
11.05.2015 09:30
Събития

Движение и метафора: Въведение в методиката на Double Edge Theatre

Практически театрален семинар  

Университетски театър

 

Организатори:

Университетски театър

Фондация „Арт офис“

 

Гост-лектори:

Джеръми Луис Еатон

Милена Дъбова

11 - 15 май 2015 г.

 

Описание на курса:

 

Уъркшопът ще въведе участниците в методиката за тренинг, въведена от Double Edge Theatre, чийто фокус е развитието на тялото и гласа като отзивчив и интегриран инструмент. Този уникален и холистичен подход ангажира целия потенциал на актьора - физически, вокален, емоционален и творчески - за да мотивира индивидуално търсене, групова съвместна работа и създаване на сценичен материал. Дейностите ще включват физически тренинг, импровизация и създаване на етюди с помощта на материали от текущите проучвания на Double Edge в областта на магическия реализъм, както и на вокални и танцови стилове от Южна Америка. Уъркшопът също ще съдържа презентации и дискусии на теми, свързани с творческия процес на трупата и с алтернативния модел за артистично оцеляване, разработен от Double Edge.

 

Проектът се организира с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ чрез Програмата за българо-американски обмен в областта на театъра, администрирана от Фондация „Арт Офис“.

 

Джеръми Луис Еатон е актриса и режисьор, водещ на обучителната програма на Double Edge Theatre и част от групата от 2004 година. Тя развива и пресъздава многобройни роли в Double Edge Theatre, като: Nimue in "Magician of Avalon"; Shahrazad в "Shahrazad, A Tale of Love and Magic" и Bella Chagall in "The Grand Parade (of the 20th Century)“. Джеръми е завършила колежа в Гилфорд, Америка с бакалавърски степени по наказателно право и театър. Живяла е в Лаос, Калифорния, Пакистан, Уисконсин, Северна Каролайна и сега в Масачузетс.

 

Милена Дъбова е актриса и маркетинг директор на Double Edge Theatre, част от екипа му от 2009 година. Тя притежава развит интереси в проучването на танца за представленията на Double Edge, като в представленията: "The Grand Parade (of the 20th Century)" и “Shahrazad, A Tale of Love and Magic“. Милена е родена и израснала в Пловдив, България и живее в Съединените щати от 2002 година. Тя завършва бакалавърските си степени с отличие, специалност: театър и танц, както и психология в Университета Аmherst.