facebook

Събития

programa-medii-i-komunikacii-vizia_678x410_crop_478b24840a
14.11.2023 10:52
Събития

Есенна научна конференция на департамент “Медии и комуникация“

Другата гледна точка

Корпус 2, Аудитория 111
14 и 15 ноември 2023 г.


Организатор:
департамент „Медии и комуникация“


Участници:
студенти, докторанти и преподаватели от департамент „Медии и комуникация“, практици


Специален гост на конференцията ще бъде Евгени Димитров, основател на фотоагенцията “БулФото”. Завършва журналистика и разказва, че винаги е съчетавал писането и снимането. Работил е във вестниците “Континент”, “Новинар” и “Кеш”.

Есенната конференция на департамент „Медии и комуникация“ е традиционно събитие, което събира преподаватели, студенти и практици.

Целта на тези срещи е да провокира мисли върху актуални теми. Тази година сме избрали да събеседваме върху темата за „Другата гледна точка“.

Вдъхновени от участието на част от преподавателите в проекта EUMEPLAT, избрахме темата, за да имаме възможност да събеседваме по нея със студенти, преподаватели и практици.

Той включва организации от 10 държави (Белгия, България, Германия, Гърция, Испания, Италия,Португалия, Турция,Чехия и Швеция), обединени от идеята да изследват ролята на медийните пратформи за насърчаването или "размиването" на европейската идентичност. Фокусът е поставен върху процеса на "платформицзация", като целта е да са намери отговор на въпроса дали новите платформи очертават и изграждат европейския облик на културата ни или не. Отделните работни пакети изследват фалшивите новини, платформизацията на видеата, конкретни семантичните карти и др. Използват се количествени и качествени методи.
Повече за проекта може да прочетете тук.

 

Прикачени файлове