facebook

Събития

24chasa_678x410_crop_478b24840a
22.11.2018 18:00
Събития

Филмовите предизвикателства като средство за развитието на местни общества и дебют на млади автори

Дискусия и прожекция на филмите от предизвикателството „Красив Добрич“ 2018

Корпус 1, Аула

Организатори:
департамент „Кино, реклама и шоубизнес“
Кастфолио.ЕУ ООД

Водещ:
проф. Людмил Христов – Ръководител на департамент „Кино, реклама и шоубизнес“

Дискутанти:
Николай Михайлов, Страхил Йорданов, Кирил Ханджиев Пламена Божилова, Яна Вачкова, Кирил Кръстев, Анна Каперска, Йоана Павлова, Лъчезар Енчев, Адриана Стоянова

Участници:
Студенти от НБУ, автори на филмите, гости


Представяне на резултатите от първото филмово предизвикателство в Добрич, формат, създаден на базата на правилата на 48-часовото производство. Резултатите от състезанието – филмите и кадри от тях се разпространяват онлайн, както и по фестивали, като община Добрич ще има правото да ги използва в свои рекламни кампании. Проектът има за цел да представи града като атрактивно място за снимки на кино и арт продукции и привлекателно място за работа на млади, както и на по-опитни творчески екипи.

„Пътят към страстта“, 7 мин.

„Кейт“, 11 мин.

„Душа“, 8 мин.

„Непримирими“, 6 мин.

„В душата на артиста“, 10 мин.


Николай Михайлов е съосновател и управител на CastFolio, платформа за развлекателата индустрия и директор международни отношения на Българскатата асоциация на аниматорите и художниците „Пройко Пройков“. Работи от 1998 г. като аниматор, визуализатор и режисьор за архитектурни, телевизионни, кино и уеб проекти. Завършва програма „Анимационно кино“ в НБУ и е преподавал в няколко университета и академии, като се сертифицира за V-Ray трейнър през 2017 г.