facebook

Събития

compozicii-s-formi06222-max-res-ok-web_678x410_crop_478b24840a
17.06.2024 12:00
Добави в Google календар
Събития

Фотографска изложба „Студентски практики“ по случай 30 години департамент Кино, реклама и шоубизнес

17.06. – 17.07.2024 г.

Алея пред Аула


Организатори:
департамент „Кино, реклама и шоубизнес“, програма „Фотография и видеография“ и УПИЗ Лаборатория по фотография

Водещи:
доц. д-р Енчо Найденов, гл. ас. д-р Ангел Коцев

Участници:
студенти от различни специалности в НБУ


 

Изложбата „Студентски практики“ представя селекция от 22 снимки на настоящи студенти в БП „Фотография и видеография“ и МП „Фотографско изкуство“ от техните практически занимания в записаните курсове в НБУ.

 

 

 

Изложбата се организира по случай юбилея - 30 години департамент „Кино, реклама и шоубизнес“. Департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ предлага едни от най-атрактивните специалности в областта на съвременните изкуства: филмова и телевизионна режисура и драматургия, операторско майсторство, теория и история на изкуствата, графичен дизайн, реклама, анимационно кино, фотография и видеография.

 

 

 

Преподавателският екип включва, както знакови за съвременното българско изкуство имена, така и млади специалисти, наложили се като водещи теоретици и практици в своите области. Департаментът е създаден през 1994 г. с решение на Академичния съвет и е втория по големина в университета. В него се обучават над 1800 студенти годишно. От различните програми са излезли много професионалисти в областите кино и телевизия, фотография и видеография, реклама, графичен дизайн, анимационно кино. Тази година департаментът беше класиран на първо място заедно с департамент „Театър“ в професионално направление 8.4 Театрално и филмово изкуство в рейтинговата система на висшите училища.

 

 

 

 

Инициативата подпомага развитието на млади творци в областта на фотографското изкуство.

 

 

 

Изложбата ще бъде експонирана във външното пространство на алеята пред Аулата.