facebook

Събития

auf-01_678x410_crop_478b24840a
14.03.2018 16:20
Събития

Франкофонски студентски уикиедитатон

В рамките на Месец на Франкофонията

Корпус 2, зала 302

Организатори:
Франкофонски център за академични постижения в НБУ
департамент „Романистика и германистика“ на НБУ

Водещ:
Жюстин Томс

Модератор:
д-р Радосвета Кръстанова, ръководител на Франкофонски център за академични постижения в НБУ

Участници:
студенти и преподаватели – франкофони от различни програми и специалности на НБУ

Събитието е част на поредица от семинари в НБУ, чиито основни цели са :
- да запознае студентите с работата в Уикипедия ;
- да предложи на студенти от различни специалности теми, свързани с франкофонията (известни личности, събития, природни, исторически и културни забележителности, видни личности – писатели, учени, музиканти, художници и пр.), които те да разработят на българската страница на Уикипедия, в зависимост от своите интереси и специалност.

Инициативата ще обогати и разшири информацията в Уикипедия за ключови фигури, събития и реалии, свързани с Франкофонията, на които до този момент няма посветени статии. Студенти от различни специалности на НБУ ще имат възможност творчески и активно да практикуват френски език, да се научат да търсят, оценяват и систематизират информация и ще се запознаят със значими реалии, свързани с френския език и франкофонската култура.

Най-добрите статии ще бъдат наградени от жури, съставено от специалисти по френски език, журналисти и експерти от Уикипедия. Те ще бъдат публикувани след редакция.

Наградите се осигуряват от Франкофонския център за академични постижение в НБУ и Университетска агенция на Франкофонията.

Студентският франкофонски уикиедитатон е част от събитията, с които НБУ чества Месеца на Франкофонията и Международния ден на Франкофонията – 20 март.