facebook

Събития

sbs2015_678x410_crop_478b24840a
03.07.2015 09:00
Събития

Глобалните икономически и геостратегически рискове

Софийско бизнес училище – Мастър клас 2015

Корпус 1, зали 20, 213 и 214

Организатор:
Факултет за дистанционно, електронно и продължаващо обучение

Научните ръководители на програмата проф. Кевин Дауд и доц. Емил Калчев тази година поставят на фокус пренареждането на глобалния финансов модел във всичките му измерения. Отделните теми ще бъдат интерпретирани от доказани в тази област авторитети като: създателят на e-gold д-р Дъглас Джаксън от САЩ, президентът на американското общество за нанотехнологии и предприемач в сферата на иновациите Али Ефтекари, Андрю Дейвис – водещ анализатор по финанси и инвестиции и бивш редактор на Financial Times, професорът от Тексаския университет и познавач на китайската икономика Кирил Тошков, практикуващият в САЩ експерт по радикален ислям и геостратегически прогнози Алекс Алексиев, Карло Станяро - един от основателите на Instituto Bruno Leoni и понастоящем съветник на министъра на икономиката на Италия, участващият във всички издания на форума досега Гордън Кер – инвестиционен банкер и финансов консултант в Кобдън Партнърс (Лондон), професорът по международни икономически отношения от университета „Фудан“ в Шанхай проф. Джан Дзиенсин и др.

27.06-03.07.2015 г.

Софийското бизнес училище отново събира световни учени и бизнес лидери, за да предложат авангарден прочит на глобалните икономически и геостратегически рискове

Майсторските класове на 4-то издание на Софийското бизнес училище ще предоставят на бъдещите лидери на България и региона изпреварващи знания за динамиката и тенденциите в глобалната икономическа и финансова система.
Световноизвестни учени, анализатори и бизнес лидери ще споделят експертизата и опита си за управлението на актуалните икономически и финансови рискове, предопределящи развитието на Европейския съюз, Азия, Африка и САЩ, както и печелившите варианти на реакция за България и българския бизнес по време на майсторските класове на Софийското бизнес училище. В продължение на седем дни - от 27 юни до 3 юли - екип от международно признати лектори и утвърдени фигури в корпоративното и държавно управление ще дискутират състоянието на банковия сектор в ЕС и ефекта на стрес тестовете, потенциала на еврото и глобалната война на валутите, зараждането на нови институционални взаимодействия при финансовите транзакции и мястото на крипо валутите в тях, ролята на онлайн peer-to-peer модела за бъдещето на глобалните финанси, границата на иновациите като двигател на световната икономика, Китай като балансьор в международните икономически отношения, ислямизма и неговата финансова архитектура в Европа и на Балканите.

По традиция в работата на училището ще участват водещи представители от партньорските организации на форума - мозъчните тръстове Instituto Bruno Leoni (Италия), Le Studium (Франция) и Cobden Partners (Лондон). По концентрация на знания и информация, по дълбочина на представяне и формата на комуникация Софийското бизнес училище няма аналог в България и в региона.
Основната цел на майсторските класове е да предложат интерактивна платформа на представителите на българската държавна, академична и бизнес общност за различни гледни точки към глобалните икономически и финансови рискове, за различни мнения относно възможните сценарии за развитие на рисковите групи. Така ние сме убедени ще подпомогнем изграждането на адектватни институцонални, групови и личностни реакции на множеството паралелни и взаимноусилващи се предизвикателства, които ни заобикалят. Това е проверен начин за усилване на автогенните адаптивни способности към еволюиращи рискове в глобалната среда, които оказват все по-силно влияние върху ежедневиено – независимо от конкретиката и специфичността на професия и занятие.

Високата степен на познавателна полезност, интерактивния характер и прагматичен дневен ред на Софийското бизнес училище изискваст задължителна подготовка за участие. Тази необходимост предполага всеки от участниците в майсторските класове да се запознае с предложената въвеждаща литература, както и да премине през внимателен подбор, за да покрие минимум от информираност и да гарантира активно участие, възприемане на знания и провокиране на идеи и решения.

Желаещите да участват трябва да имат като минимум завършена бакалавърска степен и да владеят отлично английски език. Заявки за участие в майсторските класове се приемат до 15 юни. Поради ограничения брой места, с предимство при одобряване ще са кандидатите първи подали документи.
Завършилите участници получават сертификат от Софийското бизнес училище, а най-активните - препоръки от неговите научни ръководители.
Софийското бизнес училище в неговото лятно издание и ексклузивни месечни лекции се организира съвместно от Реформ Юнион Клуб и Нов български университет за четвърта поредна година. Сред досегашните гост-лектори се окрояват имена от ранга на автора на шоковата терапия проф. Лешек Балцерович, руския писател Виктор Ерофеев, анализаторa от American Enterprise Institute Стивън Хейуърд, грузинския реформатор и бивш министър на икономиката Каха Бендукидзе, д-р Пирита Сорса – ръководител на икономическото звено за Европа в ОИСР и др.