facebook

Събития

fb-cover-photo-pleggi_678x410_crop_478b24840a
06.03.2023 16:20
Събития

"HR: Rush for Practice" at NBU (първа част)

Корпус 1, зала 210

Организатори:
департамент „Администрация и управление“, УПИЗ „Учебно-тренировъчна фирма“, Център за кариерно развитие, Българска асоциация за управление на хора, и стартъп компания Pleggi LTD.


Водещи презентатори:
Цветелин Николов, Co-Founder and Business Development -  Pleggi LTD;
Детелина Смилкова, председател на УС на БАУХ;
Полина Господинова, изпълнителен директор на БАУХ;
проф. д-р Кристиян Хаджиев, ръководител на департамент „Администрация и управление“ при НБУ.

Модератори:
доц. д-р Мария Александрова Иванова
доц. д-р инж. Кирил Радев
доц. д-р Милена Караилиева
гл. ас. д-р Мариана Димитрова


Участници:
студенти и преподаватели на НБУ

Съвместната инициатива на Българската асоциация за управление на хора, стартъп компания за софтуер Pleggi и представители на бизнеса  и Нов български университет е в областта на управлението на човешкия капитал. Там където теорията среща практиката, където знанията намират приложение в реалните предизвикателства на HR функцията по подбор чрез иновативен софтуер.  Инициативата включва учене чрез открит диалог и:

 

  • Стартира с представяне на регламента за участие в състезанието за студенти и запознаване с работодателите.
  • Продължава със сформирането на екипи и изпълнение на конкретна задача под ръководството на ментор. Следва предварителен подбор на кадри за реални отворени позиции, използвайки професионално дигитално HR решение за оценка на потенциала на кандидатите за работа от поколения Y и Z – Pleggi.
  • Завършва с представяне на резултатите от подбора, оценка на труда на студентите от работодателите. Награждаване на най-успешните екипи.

 

Ползи за студените:

  • Срещи с представители на бизнес организации;
  • Участие в реален процес по подбор на таланти;
  • Придобиване на нови умения в областта на УЧР;
  • Оценяване на своя потенциал за работа на конкретна позиция, стъпвайки на установени във времето научни методологии (психометрия, невро науки), съвременни технологии (Machine Learning, Big Data) и игровизация;
  • Освен, че ще се вживеят в ролята на специалиста по подбор, студентите ще имат възможност да разберат, как да оценят потенциала си и да надградят стандартното си CV, така че да предизвикат интереса на работодателите;

Опитът, натрупан по време на инициативата, ще осигури конкурентно предимство на всеки студент при реализация му на пазара на труда.