facebook

Събития

devstyler_678x410_crop_478b24840a
25.10.2018 13:00
Събития

Игра с награди

Популяризиране на предстоящите събития част от GlobalTech Summit (27 – 29 ноември 2018)

Библиотека, Семинарна зала

Организатори:
департамент „Информатика“
Център за кариерно развитие и обучителни ресурси
DevStyler

Водещи:
Надя Тодорова, Марина Желева

Участници:
студенти от програми „Информатика“, „Информационни технологии“, „Мрежови технологии“ и други студенти от НБУ


GlobalTech Summit е международен технологичен форум, който обединява конференциите Java2Days, CodeMonsters, AI&Smart Tech, както и образователните инициативи, с които изключително се гордеем – FreeTech Trainig и Tech4Kids.

GlobalTech Summit (GTS) е единственият по своя мащаб технологичен форум, не само в България, но и в региона. През последните 10 години конференциите (част от GTS) се утвърдиха като водещи за технологичната общност. 

Информация за конференциите и инициативите, включени в GTS:
Java2Days е втората по посещаемост конференция в Европа, посветена на Java технологиите, която ежегодно привлича над 1500 разработчици на софтуер от България и света. През последните години Java се наложи като основен език за програмиране, който в момента се използва на милиарди устройства в цял свят – от мобилни устройства и аксесоари, персонални компютри до корпоративни сървъри и инфраструктури.
CodeMonsters е международна конференция, която отново е предназначена за експертите от софтуерната индустрия, но обхваща технологиите, различни от Java. По този начин Java2Days заедно с CodeMonsters формират едно събитие, което изцяло представя актуалните и иновативни технологии за разработка на софтуер и тенденциите в тяхното развитие.
AI&SmartTech - ново събитие, което е с акцент изкуствен интелект, машинно самообучение, проектиране и изграждане на „умни“ инфраструктури и др.


Надя Тодорова е специалист с над 10-годишен опит в организацията и провеждането на технологични събития.