facebook

Събития

tpetrova1_678x410_crop_478b24840a tpetrova2_678x410_crop_478b24840a
12.11.2015 12:00
Събития

Игрови метод на преподаване в училище

Изнесен открит урок на студенти от департамент „Театър“ в 28СОУ „Алеко Константинов“

28 СОУ „Алеко Константинов“

Организатор:
департамент „Театър“

Водещ:
гл. ас. д-р Антоанета Петрова

Участници:
студенти от департамент „Театър“ и ученици от 28 СОУ „Алеко Константинов“

Предложение за участие в еднодневна конференция с международно участие на тема „Срещу кризата на образованието в условията на променящия се свят“ в панел: Форми и методи на комуникативно диалогово обучение

Участие с концепция за иновативни методи на образование и презентация на документален филм по темата „Срещу кризата на образованието в условията на променящия се свят“.

Идеята на този документален филм е да се разработи и заснеме един урок от учебника за единадесети клас по нова история, използвайки интерактивен модел. В процеса на играта-урок се променя както интериора на учебната стаята, така и организацията на учениците, съобразно епохата и ситуациите в учебния материал. Учителят по-скоро насочва мисленето и активността на учениците и те стават инициатори и автори на собстветоно си образоване, да учат през играта, да заучават чрез емоция, да мислят и дават решения играейки.


Целта на филма е да документира как играта отключва активността и инициативността на ученика и поставя на друго ниво общуването ученик-ученик и учител–ученик. Документалният филм обединява усилията на ученици и учители от 18 СОУ „Уилям Гладстон“, както и на студенти и преподаватели от НБУ.