facebook

Събития

web-cover-new_678x410_crop_478b24840a
23.03.2017 10:30
Събития

III Международна конференция „Храни“:„Предизвикателства за качеството и безопасността по хранителната верига“

23 – 25 март 2017

Корпус 1, Аула, 210 аудитория „Проф. Константин Кацаров“, зала 212 и 310 аудитория „Проф. Петър Мутафчиев“

Организатор:
УПИЗ по Биология

Съорганизатори:
Българско микробиологично дружество
Институт по микробиология „Стефан Ангелов” – БАН
Българска агенция по безопасност на храните

About the Conference in english

 

СЕКЦИИ

• 1. КАЧЕСТВО И БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИ И НАПИТКИ (FBQS)
1.1 МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ И ЯЙЦА (MDE)
1.2 МЕСО/РИБА И МОРСКА ХРАНА (MFSP)
1.3 ЗЪРНЕНИ ХРАНИ (G)
1.4 ЗЕЛЕНЧУЦИ, ПЛОДОВЕ И БОБОВИ РАСТЕНИЯ (VFL)
1.5 МАЗНИНИ И МАСЛА (FO)
1.6 БИЛКИ, ПОДПРАВКИ, КАФЕ И ЧАЙ (HSCT)
1.7 МЕД И ПЧЕЛНИ ПРОДУКТИ (HBP)
1.8 МИНЕРАЛНА ВОДА, БЕЗАЛКОХОЛНИ И АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ (MWNAB)
2. ЗАМЪРСЯВАНЕ И ТОКСИКОЛОГИЯ НА ХРАНИТЕ (FCT)
3. МИКРОБИОЛОГИЧЕН КОНТРОЛ НА ХРАНИТЕ (MCF)
4. ПРЕБИОТИЦИ И ПРОБИОТИЦИ (PP)
5. АЛЕРГЕНИ В ХРАНИТЕ (AF)
6. ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ (FA)
7. ОРГАНИЧНИ ХРАНИ (OF)
8. ГМО (GMO)
9. ХРАНИ И ЗДРАВЕ (FHH)
10. ЧОВЕШКО ХРАНЕНЕ И ДИЕТЕТИКА, ЧРЕВЕН МИКРОБИОМ (HNDGM)
11. ХРАНИТЕЛНА БИОТЕХНОЛОГИЯ (FB)
12. НАНОТЕХНОЛОГИИ В ХРАНИТЕ (NTF)
13. ЕТИКЕТИРАНЕ И ПАКЕТИРАНЕНА ХРАНИ (FLP)
14. ОЦЕНКА НА РИСКА И ОДИТ НА ХРАНИ (RAFO)
15. СВОБОДНИ ТЕМИ (FT)


Организационен комитет:
доц. д-р Галина Сачанска – Нов български университет, Председател, България
проф. д-р Христо Тодоров – почетен председател, България
Христо Чукурлиев - Директор на факултет за дистанционно, електронно и продлжаващо обучение, НБУ, България
проф. д-р Даниела Пиларска - България
доц.д-р Екатерина Крумова - България
доц. д-р Николай Петров - България
доц. д-р Росен Стефанов - България


Научен комитет:
акад. Ангел Гълъбов, д.н. - България
чл. кор. проф. Христо Найденски, д.н - България
проф. д.н. Енчо Савов - България
проф. д.н. Мария Ангелова - България
проф. д-р Венета Грудева - България
проф. д-р Бойко Ликов - България
проф. д-р Христо Даскалов - България
проф. д-р Вяра Иванова - България
проф. д.н. Яна Топалова - България
доц. д.н. Атанас Близнаков - България
доц. д-р Галина Сачанска - България
доц. д-р Тодорка Янковска- България
доц. д-р Янис Папатанасиу - България
доц. д-р Милен Георгиев – България
д-р Тенчо Тенев - - България
проф. д-р Васо Талески – Република Македония
проф. д-р Петер Распор - Словения
проф. д-р Атанасиос Цакрис –Гърция
проф. д-р Лазар Ранин - Сърбия
проф. д-р Зейнеп Джигдем Кайяджан - Турция
проф. д-р Драгослава Радин - Сърбия
проф. д-р Владимир Мрса - Хърватска
проф. д-р Анди Кораки - Албания
проф. д-р Даниела Борда – Румъния
д-р Мирна Мрконджич Фука - Хърватска


Секретариат:
гл. ас. д-р Неделина Костадинова - България
ас. Даяна Борисова - България
студент Елица Бонева – България, НБУ
студент Екатерина Коева – България, НБУ
студент Даяна Йорданова – България, НБУ

Регистрация: 09:30 - 10:30

1) Събитието е под патронажа на Ректора на НБУ – проф. д-р Пламен Бочков
2) Ще бъдат представени доклади на делегати от 10 страни от Балканския полуостров – България, Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Словения, Хърватска, Албания, Косово както и от Бразилия
3) На събитието ще бъдат представени доклади от международни лектори по качество и безопасност на храните
4) Ще участват около 100 делегати
5) Ще участват студенти биолози от НБУ
6) НБУ е основен организатор на конференцията.
На конференцията ще изнесат доклади Президентите на:
- Балканското дружество по микробиология - Проф. Атанасиос Цакрис –Гърция
- Турското дружество по микробиология - Проф. Зейнеп Джигдем Кайяджан
- Българското дружество по микробиология - Акад. Ангел Гълъбов
Заместник- изп. Дирекор на БАБХ
Директори на Институти от БАН

Пълна програма на конференцията

Full programme of the Conference

Прикачени файлове