facebook

Събития

1920x1080-ksk-teatyr_678x410_crop_478b24840a
17.08.2022 11:00
Събития

Информационен ден за кандидат-студенти в програмите на департамент „Театър“ на НБУ

НБУ в ЦЕНТЪРа (ул. „Г.С. Раковски“ 191Б)

Организатори:
департамент „Театър“
НБУ в ЦЕНТЪРа

Водещ:
Християна Стоименова – секретар-специалист на Департамента и алумни в БП „Театър“

Департамент „Театър“ на Нов български университет организира информационна среща в НБУ в ЦЕНТЪРа, където кандидат-студентите ще имат възможността да се информират за всички детайли около етапите за кандидатстване и да обсъдят видовете изпитни материали за двата модула.

Всички, които изпитват интерес към обучението по театър в НБУ ще могат да се запознаят с кредитната система в Университета и особеностите на програмната схема в БП „Театър“ и МП „Театрално изкуство и общество“, така че да могат да се дипломират успешно след приключване на образователния си цикъл в НБУ.

С всички кандидати ще бъде проведена дискусия, свързана с академичните въпроси, които ги вълнуват, след теоретична и аудио-визуална презентация.

Християна Стоименова, актриса и културен предприемач, на 28 г. от гр. София. Завършила е актьорско майсторство при проф. Цветана Манева, НБУ, а година и половина по-късно е и магистър по бизнес администрация, отново в НБУ . Към момента е кандидат-докторант в департамент „Администрация и управление“, като дисертацията си развива върху авторска иновативна арт платформа за таланти в аудио-визуалните изкуства.

През 2021 г. печели JCI наградата за най-изявена млада личност в категория „Културно постижение“, заради активностите си, участията си и заради проекта „Дигитална поезия“.

„Най-изявените млади личности“ (The Outstanding Young Persons – TOYP, на JCI) е програма, която служи за формално признание на млади хора, които изпъкват в избраните области и са пример за най-добри качества на младите хора в света.

Като алумни на БП „Театър“ Християна познава програмите и спецификите отвътре. Християна работи в департамент „Театър“ от 2021 г.



Времетраене на събитието: 11:00 – 15:00 часа