facebook

Събития

izlojba-baza-2-ook_678x410_crop_478b24840a
07.06.2023 10:00
Събития

Изложба „База 2“

07 – 21.06.23 г

Център по изкуства, фоайе


Организатор:
Департамент „Изящни изкуства“


Ръководител:
ас. д-р Виолета Заранкова



Участници:
Студенти от курс OOKY162 „Керамика, порцелан и 3D принтиране“ от пролетен семестър


Изложбата „База“ представя пластики, които са резултат от първия досег на студентите с глина. Тъй като са начинаещи и от различни специалности, започват да се обучават чрез създаване на базови форми – цилиндър, сфера и куб, като по време на творческия процес ги извеждат до артистични обекти.

Изложбата „База“ ни отвежда на пътешествие, където студентите разкриват своята креативност и майсторство. Техническите начала и търсенето на пропорции и баланс са в основата на тяхното създателно изразяване. Всеки експонат ни разказва своята уникална история и ни предлага поглед върху вътрешния свят на творците.

Изложбата е покана за откриване на нови форми и интерпретации. В нея ще откриете иновативни техники, смелост в експериментирането и оригинални творчески решения. Студентите са преодолели предизвикателствата на процеса на работа с глина и са създали произведения, които притежават естетическа привлекателност и излъчват усещане за изящество.

Изложбата „База“ е покана към всички любители на изкуството да се впуснат в света на студентското творчество и да се вдъхновят от неговата оригиналност и смелост.