facebook

Събития

izlojba_678x410_crop_478b24840a
12.06.2024 18:00
Събития

Изложба: двуизмерно и триизмерно компютърно проектиране в дизайна

Книжарницата и галерия „НБУ в Центъра“


Организатори:
Книжарницата и галерия „НБУ в Центъра“
Департамент „Дизайн“


Ръководители на проекта са гл. ас. д-р Румен Кожухаров и гл. ас. д-р Стоян Бунджулов от департамент „Дизайн“ на Нов български университет.

 

Експозицията представя над 15 разработки на студенти и преподаватели в сферата на дизайна. През годините гл. ас. д-р Стоян Бунджулов и гл. ас. д-р Румен Кожухаров водят различни курсове в бакалавърските и магистърски програми на департамент „Дизайн“, като не малка част от тях са тясно свързани с компютърното проектиране. Двузимерните и триизмерни софтуери за създаване на дизайнерски проекти са основният изобразителен език на хората, заети в сферата на модата, уеб дизайн и графична реклама, интериорния дизайн. Азбуката на художници и дизайнери е представена с проекти създадени чрез фундаменталните дисциплини като Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe Firefly. 3DS Max, AutoCAD и др. В изложбата ще бъдат поместени самостоятелни проекти на преподавателите, както и съвместни проекти със студенти и други колеги от различните департаменти на университета.

Събитието е част от летни дни на дизайна/модата в Нов български университет и е посветено на 30 години от създаването на департамент „Дизайн“.

 

Откриването ще бъде на 12 юни в 18:00 часа.

 

Изложбата ще може да се разгледа от 12 юни до 12 юли.