facebook

Събития

izlojba-italia_678x410_crop_478b24840a
21.10.2020 11:30
Събития

Изложба италиански комикси от Lucca Project Contest 2020

Корпус 1, етаж 2 - фоайе


Организатори:
Нов български университет
Италианският културен институт в София

Откриването ще се състои на 21 октомври от 11.30 ч. в Корпус 1, етаж 2 - фоайе, в присъствието на изпълнителния директор на НБУ – д-р Георги Текев и на директора на Италианския културен институт, г-жа Верена Витур.

По повод XX Седмица на италианския език по света, чиято тема е „Италианският език между думи и картини: графити, илюстрации, комикси“, Италианският културен институт в София организира изложба от комикси, озаглавена Project Contest 2020. Нейната цел е да популяризира съвременните италиански комикси и тенденциите в този вид изкуство.

Lucca Project Contest е национален конкурс за амбициозни автори на комикси, организиран от фестивала Lucca Comics & Games и вече е достигнал своето 16-то издание. Всяка година, около 200 млади автори представят своите проекти и са оценявани от жури от експерти.

През годините Project Contest се е утвърдил като привилегирована обсерватория за състоянието на младото италианско творчество и следователно за здравословното състояние на италианските комикси като цяло.

Изложбата Project Contest 2020, която представя тазгодишните 15 финалисти и миналогодишната победителка Елиза Менегл, е организирана в сътрудничество с Нов български университет и ще остане отворена за посетители до 4 ноември.