facebook

Събития

fb-cover-05_678x410_crop_478b24840a
26.11.2019 16:30
Събития

Изложба „La Divina estetica - Божествената естетика“

Корпус 1, Коридор, до Център за книгата

Организатор:
департамент Кино, реклама и шоубизнес
програма Еразъм +

 

Автор:
Александра Джоджева

Ръководители:
доц. д-р Илия Кожухаров,
доц. д-р Димитър Димитров,
д-р Стоян Манчоров

Изложбата представлява вид изследване между цветовете и емоциите у хората и какви асоциации пораждат те. Това са плакати с портретни снимки на хора и техните истории, записани на аудио, което ще съпровожда творбите.

Александра Джоджева е студентка в НБУ – Графичен дизайн, последна година. Два пъти участва по проект Еразъм+, като един семестър учи в IADE(Лисабон) и един в RUFA (Рим). Именно в Рим се заражда проекта „La Divina estetica- Божествената естетика”

Каква е връзката между божественото и естетиката? Къде се срещат те? Какво е тяхното проявление?
Тези и други въпроси провокираха разработката на този проект. Отговора им намерих в хората, които участват в него. Те са студенти от различни държави, повечето Еразъм + студенти като мен. Техните лични истории, асоциации и преживявания разсмиват, озадачават и понякога натъжават. Те ги споделиха с мен, а аз искам да ги споделя с вас. Заповядайте, за да видите и чуете тези хора.

Проектът е базиран на теорията на Робърт Плутчик за емоциите и асоциациите ни към тях. Неговото емоционално-цветно колело е отправна точка за проведените интервюта с участниците. Разкриват се нюансите както на цветовете, така и на човешките емоции.