facebook

Събития

193135838-333558968151661-3949514335383248830-n_678x410_crop_478b24840a
01.06.2021 09:30
Събития

Изложба „Магически пейзажи“

Център по изкуства (експозиционно пространство), НБУ

Организатори:
департамент „Изящни изкуства“
доц. д-р Ралица Мирчева


Водещ преподавател;
доц. д-р Ралица Мирчева


Участници:
Магически пейзажи“ изложба на Емил Алексиев, студент в майнър програма „Живопис и стенопис“ и основна програма МП „Архитектура“


Изложбата „Магически пейзажи“ показва творческите търсения и опити на студента от магистърска програма „Архитектура“ и майнър програма „Живoпис и стенопис“ на департамент „Изящни изкуства“ Емил Алексиев в една от класическите живописни техники - акварела.

Представените картини от живописният цикъл са интересна интерпретация на тема пейзаж.

В творбите виждаме усещането на Емил Алексиев за живописта, като нещо лично и дълбоко преживяно.

Живописните акварелни петна, карат пейзажите да  трептят, сливат и образуват интересни цветови хармонии.

В тази изложба Емил търси и намира своя индивидуален живописен стил. За изложбата си той споделя:
„Всеки един творец, изучавайки живопис, има допир до различни техники. При акварелът почти всичко се прави на един дъх. Всеки един лист хартия си има свой собствен живот и характер.

Представям симбиозата между различни видове акварелни техники. Може би разнообразието е виновно човек, като пробва, да не може да се спре да  експериментира.

Защо пейзаж? - Всичко започна в средата на пандемията – един пейзаж, после втори....затворени отвсякъде, без право на движение се появява празнота, която е трудно да бъде запълнена. Природата и симбиозата ни с нея е нещо, което осмисля цялостното ни съществуване. Всичко, което е нарисувано, е един поглед и едно усещане за различни природни даденостти и спомена за тях.“