facebook

Събития

ruse15_678x410_crop_478b24840a ruse22_678x410_crop_478b24840a ruse4_678x410_crop_478b24840a ruse5_678x410_crop_478b24840a
27.04.2022 17:00
Събития

Изложба „НБУ гостува в музея“ – РИМ Сливен

Първа държавна текстилна фабрика на Балканите


Организатори:
департамент „Антропология“,
департамент „Дизайн“,
департамент „Изящни изкуства“


Водещи:
доц. д-р Николай Сираков (директор на РИМ Сливен), доц. д-р Ирена Бокова, доц. д-р Кристина Савова, ас. Кристина Колодеева


Участници:
преподаватели и студенти от БП „Мода“, БП „Интериорен дизайн“, БП „Визуални изкуства“

Събитието показва творчески резултати в сферата на изкуствата и науките за човека, създадени от студенти и преподаватели в НБУ и привлича вниманието към образование, основано на взаимодействие между преподаватели и студенти в теоретически и практически занимания и в интердисциплинарен контекст. То се осъществява благодарение на домакинството на Регионалния исторически музей в Сливен и отразява разрастващо се и задълбочаващо се сътрудничество.

 

Събитието се стреми да „покаже“ визуален разказ за НБУ през погледа на студентите и преподавателите от програми към няколко департамента и сътрудничеството помежду им – „Антропология“, „Дизайн“ и „Изящни изкуства“. Представени са резултати от съвместни изследвания, творчески проекти и образователни задачи  в антропологични, проекти на модни колекции, текстилни десени и принтове с мостри, проекти в сферата на интериорния дизайн, картини живопис и графика, авторски бижута.

 

Събитието се осъществява с участието на съвместна работа на студенти и преподаватели – доц. В. Савчев, преп. Станимир Божилов (департамент „Изящни изкуства“), доц. д-р Кристина Савова и Кристина Колодеева, гл. ас. д-р Иво Попов и д-р Румен Кожухаров, доц. д-р Елена Тодорова (департамент „Дизайн“), доц. д-р Ирена Бокова (департамент „Антропология“). То е свързано с кандидатстудентската кампания на университета и представя информация за образователните програми, научните изследвания и творческите дейности на университета.

Реализира се с с финансовата подкрепа на Фонд „Учебни програми“ към Факултет за базово образование и Бакалавърски факултет.